İstanbul'a kar geri döndü

Uzmanlar, 'Asıl kış şimdi başladı' diyerek soğuk havaya dikkat çekti. İstanbul Beylikdüzü’nde kar yağışı başladı.

GİRİŞ 12.01.2015 15:20 GÜNCELLEME 13.01.2015 05:39
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

İstanbul'da yağmur bulutu nedeniyle gün, adeta geceye döndü. Bazı ilçelerde kar yağışı kendini gösterdi. Meteorolojiden ise bazı iller için yoğun kar yağışı uyarısı var.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada şöyle denildi: 
 
"Ülkemizin kuzeybatısında başlayan karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülen yağışların etkisini arttırarak akşam saatlerine kadar Trakya'da, öğle saatlerinden sonra ise Çanakkale'nin doğusu, Balıkesir, Kütahya, Bursa'nın güney ve doğusu, Bilecik, Bolu ile Eskişehir'in batısında yarın sabah saatlerine kadar kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde devam etmesi beklendiğinden başta ulaşım olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

SAAT 15:00 İTİBARİYLE KÜÇÜK ÇAMLICA

İSTANBUL'DA KAR BAŞLADI

İstanbul'da yola çıkan sürücüler kar sürprizi ile karşılaştı. Sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağışın, Beylikdüzü'nde kar yağışına döndüğü görüldü. 

Beylikdüzü - Büyükçekmece arasında etkili olan kar yağışı, tipi şeklinde etkisi gösterdi. Kar yağışının aralıklarla devam ettiği belirtildi.

METEOROLOJİ UYARDI

Meteoroloji, kuvvetli yağışlar ve rüzgarın oluşturabileceği ulaşımda aksamalar, sel, su baskını, heyelan, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı bacı gazı zehirlenmeleri, buzlanma gibi olumsuzluklara karşı da dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğine dikkati çekti.

ULUDAĞ’DA KAR 3 METRE

Öte yandan, Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ’da kar kalınlığı bu sabah 3 metre olarak ölçüldü. Lodosun etkisiyle hava sıcaklığının yükseldiği Uludağ’da yağışın aralıklarla devam etmesi bekleniyor. 

KAR TRAKYA'DAN GİRİŞ YAPTI

Edirne ve Tekirdağ yoğun kar yağışı nedeniyle beyaza büründü. Tekirdağ ve 3 ilçesinde yoğun kar nedeniyle okullar öğleden sonra valilik kararıyla tatil edilirken, Edirne’deki etkili kar yağışı nedeniyle yolcu minibüsü kayarak yan yattı. Kazada sürücüyle birlikte 11 kişi yaralandı

Edirne’de bir anda bastıran kar yağışı sokak ve caddeleri beyaza bürüdü. Kar nedeniyle yollarda belediye ekiplerince kar küreme ve tuzlama çalışması başlatıldı. Araçlar trafikte ilerlemekte güçlükle ilerlerken çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana geldi. Ayhan Köse’nin kullandığı 22 M 177 plakalı yolcu minibüsü Mevlana Caddesi’nden yokuş aşağı inerken kayınca, devrilerek yan yattı. Kazada sürücü Köse ile birlikte 10 yolcu yaralandı. Minibüsün ön camını kırarak çıkarılan yolcular ihbar üzerine gelen ambulanslarla Edirne Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Etkili kar yağışının keyfini ise öğrenciler kartopu oynayarak çıkardı. Bazıları da yoğun kar yağışı altında cep telefonlarıyla özçekim yaptı.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Tekirdağ’da etkili olan kar yağışı da günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Hava sıcaklığının 2 dereceye kadar düştüğü kentte kardan korunmak isteyen vatandaşlar dışarıya şemsiye ile çıkarken, bazı vatandaşlarda cep telefonlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. Tekirdağ Karayolları ekipleri ise kar küreme araçları ve tuzlama ekipleri ile Hayrabolu ve Malkara yolu üzerinde çalışmalara başladı. Tekirdağ-Hayrabolu ve Malkara yollarında Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi ekipleri Zincir ve kış lastiği olmayan araçların geçişine izin vermedi.

Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının şiddetini arttırarak devam edeceğini ifade etti. Tekirdağ Valiliği yoğun kar yağışı nedeniyle Süleymanpaşa, Çorlu ve Ergene İlçeleri’nde öğleden sonra eğitime ara verildiğini açıkladı. Ayrıca Malkara ve Şarköy ilçelerinde taşımalı eğitim sistemiyle köylerden gelen öğrenciler içinde okullar bugün tatil edildi. 

EĞİTİM UÇUŞLARI İPTAL EDİLDİ

Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde etkili olan kar yağışı nedeniyle cadde ve sokaklar bir anda beyaza büründü. Hava sıcaklığının 1 dereceye kadar düştüğü ilçede araçlar trafikte ilerlemekte güçlük çekti. Kar yağışına hazırlıksız yakalananlar duraklara sığındı. Meteoroloji yetkilileri yağışın gün boyu devam edeceğini açıkladı. Ayrıca Çorlu havaalanında yapılması planlanan eğitim uçuşları kar nedeniyle iptal edildi.

KEŞAN'DA YOĞUN KAR YAĞIŞI

Edirne’nin Keşan İlçesi’nde sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini arttırarak sürüyor.

Keşan'da hava sıcaklığının 1 dereceye kadar düştüğü kent merkezinde kar yağışı etkisini arttırdı. Kardan korunmak isteyen vatandaşlar dışarıya şemsiyeyle çıkarken, karın tadını çıkarmak isteyen çocuklar ise kartopu oynadı. Trafikteki sürücüler ise kar yağışı nedeniyle ilerlemekte güçlük çekti. Keşan Belediyesi ekipleri, karın daha yoğun olduğu Yeni Mahalle mevkiinde küreme çalışması yapıyor. Şehirlerarası yollarda ise Karayolları ekipleri yolların trafiğe kapanmaması için kar küreme ve tuzlama çalışması yapmak üzere hazır bekletiliyor.

KAYNAK: İHA, DHA
YORUMLAR 15
  • fuzuli 9 yıl önce Şikayet Et
    Daha önceki karın şükrünü yerine getiremeden yenileri düşüyor, Hamd olsun
    Cevapla
  • veli dert 9 yıl önce Şikayet Et
    Meteoroloji fena çakıldı pendikde 5 cm kar var ve hala çok şiddetli devam ediyor.
    Cevapla
  • okula kafayı taktılar 9 yıl önce Şikayet Et
    aman gitmeyin okula bebeler gidin sanayide çırak olun
    Cevapla
  • fatih61 9 yıl önce Şikayet Et
    eee bizde saniyide,yiz burayada adam lazim dimi..
    Cevapla
  • çınar 9 yıl önce Şikayet Et
    kara basıp düşüp kafamızı mı kıralım?
    Cevapla
  • orçun 9 yıl önce Şikayet Et
    tatil?
    Cevapla
  • murat 9 yıl önce Şikayet Et
    maltepede sulu kar yagıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber