Malkara'da TEDES uygulanmasına başlandı

Malkara'da, Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) uygulaması başladı.

Malkara'da TEDES uygulanmasına başlandı
Malkara'da TEDES uygulanmasına başlandı
GİRİŞ 14.01.2015 17:21 GÜNCELLEME 14.01.2015 17:21

Malkara MOBESE Merkezi'nde düzenlenen açılışla 76 kamera ile İlçe Emniyet Müdürlüğü ve karakolların çevre güvenliğini sağlayan 18 kamera hizmete girdi.

TEDES hakkında bilgi veren şirket yetkilisi Tahir Karakurt, sistemin trafik ihlallerinin, kazaların önlenmesine yönelik bir çalışma olduğunu belirtti.

Türkiye'de ilk olan sistemin amacının karayollarındaki araçların hız limitlerine uymalarını sağlamak, kırmızı ışık ihlallerini önlemek ve kazaları en aza indirmek olduğunu anlatan Karakurt, "Karayolları kanununda bu tip kavşaklarda hız limiti 50 kilometredir. Yayın organlarının yazdığı gibi daha yüksek hız limitleri değildir. Sistemimiz de ışıklara 20 metre kala hız sınırını algılamaktadır" dedi.

Karakurt, sistemin 14 Ocak 24.00'den sonra hız ölçümlerine ve ceza yazımına başlayacağını, hız limitini aşan araç sahiplerine cezaların merkezdeki görevli polis memurunun görsel olarak onaylaması ve fotoğrafını elde ettikten sonra otomatik olarak ceza kesilen sürücülere ve araç sahiplerine gönderileceğini sözlerine ekledi.

Açılışa Kaymakamı Mahmut Halal, İlçe Emniyet Müdürü Cüneyt Aydın, Emniyet Müdür Yardımcısı Cem Akbulat ve davetliler katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber