24 yıl sonra memleketine gelerek yatırım yaptı

Batman'da 1991'da, yaşanan terör olaylarından dolayı İstanbul'a giden bir kişi memleketine geri dönerek 10 kişinin çalıştığı restoran açtı.

24 yıl sonra memleketine gelerek yatırım yaptı
24 yıl sonra memleketine gelerek yatırım yaptı
GİRİŞ 19.01.2015 15:53 GÜNCELLEME 19.01.2015 15:53

Terör olaylarından dolayı 17 yaşındayken İstanbul'a gidip çalışmak zorunda kalan Murat Çiftlik, 24 yıl sonra Batman'a geri döndü.

İstanbul'da lokantalarda garsonluk yaparak hayatını idame ettirdiğini ifade eden Çiftlik, kazandığı para ile ailesine destek olmaya çalıştığını söyledi.

Garson olarak lokantalarda çalıştıktan yıllar sonra büyük firmaların aşçılığını yapmaya başladığını aktaran Çiftlik şunları kaydetti:

"1990'lı yıllar hem Batman'ın hem de bölgenin tarihine kara bir leke olarak geçti. Batman'da gün öğle vakti biterdi. İnsanlar öldürülme korkusu ile evlerine kapanmak zorunda kalıyordu. O dönemde Batman neredeyse yarı yarıya göç verdi. O göç edenler arasında bizler de vardık. Yıllarca memleketimizin hasretini çektik. Nihayet şartlar düzeldi ve memleket hasretimiz sona erdi. Memleketimize geri dönüp yatırım yapma kararı aldık."

Batman'a geldiği tarihte 6-7 Ekim olaylarına denk geldiğini anlatan Çiftlik, yaşanan olayların kendisini karamsarlığa sürüklemediğini belirtti.

Yaşanan olayların yatırım yapma kararını engellemediğini dile getiren Çiftlik, "Artık Türkiye eski Türkiye değil, Batman eski Batman değil. Geldiğimizde bir takım olaylara denk geldik. Ancak bu bizi karamsarlığa sürüklemedi ve yatırım kararımızdan da vazgeçirmedi. Batman'a 120 bin liralık yatırım yaparak restoran açtık, 10 kişi de istihdam ediyoruz" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber