Mühimmat deposu davasına devam edildi

Afyonkarahisar'da 25 askerin şehit olduğu, mühimmat deposu patlamasına ilişkin davanın görülmesine devam edildi.

Mühimmat deposu davasına devam edildi
Mühimmat deposu davasına devam edildi
GİRİŞ 21.01.2015 13:38 GÜNCELLEME 21.01.2015 13:38

Eskişehir 1. Hava Kuvvet Komutanlığı Askeri Mahkemesi'nde görülen davada, vareste tutuksuz sanıklar Üsteğmen Tuncay Aydın, Albay Veysel Özbay ve Binbaşı Ali Duran, duruşmaya katılmadı. Sanık avukatları ile şehit yakınları ve avukatları hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, Afyonkarahisar 4. Mühimmat Bölge Komutanlığı 41. Mühimmat Bölük Komutanlığına yazılan müzekkereye cevap verildiğini bildirdi. Buna göre, "Patlamanın meydana geldiği 32 numaralı mühimmat deposunun 1 Ocak-5 Eylül 2012'de giriş-çıkış defteri tüm aramalara rağmen bulunamamıştır. Defterin patlama sırasında imha olabileceği düşünülmektedir" şeklinde cevap geldiği belirtildi.

Duruşmada söz alan şehit Piyade Er Onur Fikret Dülger'in babası Zekai Fırat Dülger, DSP Genel Başkanı Masum Türker'in bir televizyon kanalında patlamaya ilişkin açıklama yaptığını belirterek, mahkemede tanık olarak dinlenmesini talep etti.

"BÖYLE NASIL DOĞRU KARAR ALACAKSINIZ?"

En son keşifte bilirkişi heyetinin olmadığını savunan Dülger, şöyle konuştu:

"Bu mahkemeye nasıl güvenim olsun? Buraya geliyoruz alacak verecek beyanı okunuyor. Mahkemeye güvenim olmadığını tekrarlıyorum. Keşif kararında bilirkişi heyetinin olmaması güvenimizi ortadan kaldırmıştır. Bilirkişisiz keşif olabilir mi? Biz size hangi noktada nasıl güveneceğiz? Bunu vicdanınızın neresine sığdıracaksınız? Tarafsız olduğunuzu nasıl bileceğiz? Buraya 27 aydır gelip gidiyoruz. Bizi bezdiremeyeceksiniz. 47 ay da 147 ay da sürse gelip gideceğim. Eğer bu dünyada doğru bir karar alamazsak öbür dünyada ellerim yakanızdadır. Hakkımı helal etmeyeceğim."

BU DAVAYI BİTİRİN

Şehit yakını avukatlarından Altan Ulutaş da davanın bir an önce bitirilmesini isteyerek, "Siz de çile çekmeyin, biz de çile çekmeyelim. Hiçbir talebimiz dikkate alınmıyor. Mahkemenin bu gerçeği ortaya çıkaracağına inanmıyorum. Ne olur, rica ederim bu davayı bitirin" dedi.

Mahkeme heyeti, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Ankara Adli Tıp Kurumu, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve bazı üniversitelere yazı gönderilerek, bilirkişi heyeti oluşturulmasını istedi.

Heyet ayrıca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan beklenen müzekkere cevabının davayı uzatacağı gerekçesiyle bu istekten vazgeçilmesine, Masum Türker'in tanık olarak dinlenme talebinin reddine karar verdi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin beklediği an geldi! Arda Güler golle döndü
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!