Engelsiz Yaşam Merkezi'nin tahsisine ilişkin tartışma

Denizli'de zihinsel engelliler için "Engelsiz Yaşam Merkezi" yapılmak üzere temeli atılan binanın Ruhsal Hastalıklar Bakım Merkezine dönüştürüleceğini iddia eden aileler tepki gösterdi

Engelsiz Yaşam Merkezi'nin tahsisine ilişkin tartışma
Engelsiz Yaşam Merkezi'nin tahsisine ilişkin tartışma
GİRİŞ 22.01.2015 20:16 GÜNCELLEME 22.01.2015 20:16

Denizli'de zihinsel engelliler için "Engelsiz Yaşam Merkezi" yapılmak üzere temeli atılan ve inşaatı tamamlanan binanın Ruhsal Hastalıklar Bakım Merkezine dönüştürüleceğini iddia eden aileler tepki gösterdi.

Zihinsel engelli çocukların aileleri ve özel eğitim okulları aile birliği başkanları, Göveçlik Mahallesi'nde 2011 yılında temeli atılan 60 yatak kapasiteli "Engelsiz Yaşam Merkezi" binasının ruhsal tanılı bakıma muhtaç bireylere tahsis edileceği iddiasına ilişkin Denizli Gazeteciler Cemiyetinde basın toplantısı düzenledi.

Aileler adına konuşan Berrin Öner, Engelsiz Yaşam Merkezi Projesi'nin hayata geçmesini yıllardır dört gözle beklediklerini, binanın tamamlanmasından sonra ruhsal engellilere tahsis edileceğini öğrendiklerini belirtti.

"Engelsiz Yaşam Merkezi" adıyla yapımına başlanan merkezin inşaatı devam ederken zihinsel engelli ve ruhsal hastalıklar bakım merkezine dönüştürüleceğini duyduklarını ifade eden Öner, şunları söyledi:

"Şimdi de merkezin sadece ruhsal hastalıklar bakım merkezine dönüştürüleceğini duyduk. Zihinsel engelliler için başlanan örnek projede karar iki kez değiştirildi. Tamamlanan binayı bakanlığın sadece ruhsal tanı konulan kişilere tahsis edeceğini öğrendik. 60 yatak kapasiteli bu merkezin neden değiştirildiğini anlamıyoruz. Bizlerin başlattığı projeden bizler çıkarıldık. Hepimiz dört gözle bu projeyi bekliyorduk. Engelsiz Yaşam Merkezi bizim için hayati önem taşıyordu. Yanlıştan bir an önce dönülsün."

Aile ve Sosyal Politikalar Denizli İl Müdürü Ahmet Altın, TOKİ tarafından yaptırılan binanın eksiklikleri tamamlandıktan sora bakanlığa teslim edileceğini belirterek, "Merkezin kullanımıyla ilgili bakanlıkta görüşmeler devam ediyor, milletvekillerimiz ve valimiz konuyla yakından ilgileniyor" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu