Suriyeli çocukların karne sevinci

Suriye'deki iç savaş nedeniyle aileleriyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan çocuklar, Mardin'de düzenlenen törenle karne heyecanı yaşadı

Suriyeli çocukların karne sevinci
Suriyeli çocukların karne sevinci
GİRİŞ 23.01.2015 14:49 GÜNCELLEME 23.01.2015 14:49

Uuml;lkelerindeki iç savaş nedeniyle aileleriyle Türkiye'ye sığınmak zorunda kalan Suriyeli çocuklar, Mardin'de eğitim gördükleri eğitim merkezinde karne heyecanı yaşadı.

Turizm ve Otelcilik Lisesinin ek binasında Uluslararası Şefkat Derneği'nce finansmanı sağlanan Suriyeliler Bilgi ve Kültür Merkezinde öğrenciler için karne dağıtım töreni düzenlendi.

Suriyeli 19 öğretmenin kendi müfredatlarına uygun 325 öğrenciye eğitim verdiği merkezdeki törende konuşan Vali Vekili Ali İkram Tuna, Mardin'de 180 binden fazla Suriyeliyi misafir ettiklerini söyledi.

Mardin'de iki kampın bulunduğunu, üçüncü kamp çalışmalarının devam ettiğini belirten Tuna, "Suriyeliler için isteyen bütün kardeşlerimizi kamplarımızda ağırlıyoruz. Yine kamp dışında kalan Suriyeli kardeşlerimiz için de birçok yardımda bulunuyoruz" diye konuştu.

Burada eğitim gören öğrencileri de ikinci dönemde yeni bir okula taşıyacaklarını anlatan Tuna, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Daha iyi eğitim ortamı sunacağız. İkinci dönemde bizim vatandaşlarımızın okuduğu Atatürk İlköğretim Okulu'nda sıcak, temiz, güzel ve nezih bir ortamda eğitim göreceksiniz. Bugüne kadar hem öğretmenlerimizin ücretleri hem de servis ücretleri konusunda yardım ettik. Bundan sonra da yardımlarımız olursa biz de çok mutlu oluruz."

Suriyeli öğrenciler Türkçe de öğrenecek

Milli Eğitim Müdür Vekili Vasi Ete ise eğitim merkezinde Suriyeli 325 öğrenciye eğitim verildiğini söyledi.

Ete, ikinci dönemde yeni okulda eğitim alacak Suriyeli çocukların Türkçe'yi de öğreneceğini belirtti.

"Tümünü e-okul sistemi üzerinde kayıt altına aldık" diyen Ete, "Mardin geneli bine yakın öğrencimizi resmi olarak kayıt altına aldık. Bu süreç hızla ilerliyor. Bu okulda ikinci dönemde daha merkezi bir yerde eğitim hayatına devam edecek" ifadesini kullandı.

Okulun Arapça öğretmeni Ahmet Tevfik ise okulda 3 yıldır görev yaptığını ifade ederek, "4 yıldır savaş devam ediyor Suriye'de. Bu yüzden eğitim eksik kaldı. Eksik kalan eğitimi burada tamamlıyoruz. Buna vesile olan Türkiye devletine teşekkür ediyoruz" dedi.

Karnesini alan öğrenci Sefa Eyyu de eğitim görmenin mutluluğu yaşadıklarını anlattı.

Eyyu, "Her şeyimizi Suriye'de bıraktık. Burada bizimle çok ilgilendiler. Bize her şeyi verdiler. Ev verdiler, okulu emanet ettiler. Her şey çok güzel. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve valimize çok teşekkür ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Daha sonra Suriyeli çocuklara karneleri verildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak