HDP Sakarya İl Başkanlığını kundaklama girişimi davası

Başkanlığın kapısına benzin dökerek yaktığı iddia edilen 2 sanığın yargılanmasına başlandı

HDP Sakarya İl Başkanlığını kundaklama girişimi davası
HDP Sakarya İl Başkanlığını kundaklama girişimi davası
GİRİŞ 27.01.2015 18:07 GÜNCELLEME 27.01.2015 18:07

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Sakarya İl Başkanlığını kundaklama girişiminde bulundukları iddia edilen 2 sanığın yargılanmasına başlandı.

Sakarya 4. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Enes Ç. ile tutuksuz yargılanan Emre C, müştekiler ve taraf avukatları katıldı.

Sanık Enes Ç. olay günü alkollü olduğunu belirterek, "Arkadaşımla buluşup evime gittim. İnternette şehit haberlerine baktık ve rahatsız olduk. Olay da alkolün etkisiyle gerçekleşti. İnsanları yakmak gibi düşüncem yoktu. İçeride insan olmadığını biliyordum. Karşı tarafın benden oluşan zararını karşılamak isterim" diye konuştu.

Sanık Emre C. ise arkadaşı Enes'in kendisine para verdiğini ve benzin almasını istediğini öne sürerek, "Neden benzin aldığımı bilmiyordum. Benzin aldıktan sonra ilerlerken bana bir şey demedi ve HDP binasına çıktık. Enes, kapıyı dinlemeye başladı. Niyetinin kötü olduğunu bilmiyordum. Onu ikna ettim, aşağı indik, aşağıdaki markette biraz bekledik ve sonra Enes birden fırladı, tekrar binaya çıktı. Kimsenin canına kastetmedim. Yukarı çıkarken Enes hızla aşağı iniyordu. Ben de kaçmak durumunda kaldım" şeklinde konuştu.

Mahkeme, delilleri karartma şüphesi bulunmaması ve cezaevinde kaldığı süreyi dikkate alıp Enes Ç'nin tahliyesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hakan Fidan ilk kez detaylı anlattı! 7 Şubat MİT krizi neden yaşandı?
Avrupa kulüpler sıralaması güncellendi! İlk 20'de 2 Türk takımı