Cizre'deki gerginlik

Mazlum-Der Genel Başkanı Ünsal: "(Nihat Kazanhan'ın ölümü) Bu cinayeti kim işlediyse lanetliyoruz. Temennimiz olayın faillerinin ortaya çıkarılarak bundan sonra bu tür olayların önünün kesilmesidir"

Cizre'deki gerginlik
Cizre'deki gerginlik
GİRİŞ 27.01.2015 18:32 GÜNCELLEME 27.01.2015 18:32

İnsan Hakları ve Mazlumlar için Dayanışma Derneği (Mazlum-Der) Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, 12 yaşındaki Nihat Kazanhan'ın ölümüne ilişkin, "Bu cinayeti kim işlediyse lanetliyoruz. Temennimiz olayın faillerinin ortaya çıkarılarak bundan sonra bu tür olayların önünün kesilmesidir" dedi.

Mazlum-Der Ankara Şube Başkanı Mehmet Can Çağlayan, Yönetim Kurulu Üyesi İlhan Yılmaz ve Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahim Ay ile Cizre'ye giden Ünsal, Nihat Kazanhan'ın yaşamını yitirdiği Yafes Mahallesi'nde incelemelerde bulundu.

Ünsal, burada yaptığı açıklamada, olayın gündüz vakti, çocukların sokakta oynadığı sırada gerçekleştiğini belirterek, olaydan duydukları üzüntüyü dile getirdi.

"Bu olay Türkiye'de faili meçhuller tarihi bakımından çok önemli bir dönüm noktasıdır. Bu cinayeti kim işlediyse lanetliyoruz. Temennimiz olayın faillerinin ortaya çıkarılarak bundan sonra bu tür olayların önünün kesilmesidir" diyen Ünsal, şunları kaydetti:

"Nihat kardeşimizin kafatasından çıkan mermiden silahın izini sürmek mümkün değildir. Dolayısıyla bu, Türkiye de gerçekten bir ilktir. Bu tür olayların bir daha yaşanmamasını arzu ediyoruz. Aksi takdirde faili meçhullerin çok daha rahat işlenebileceği bir silah türünün devreye sokulduğu konusunda rahatlıkla fikir yürütebileceğimiz bir durum söz konusu olur."

Soruşturma dosyasına gizlilik kararı

Ünsal, soruşturma dosyasına savcılık tarafından gizlilik kararı konulduğunu hatırlatarak, kararın kaldırılması gerektiğini savundu.

"Neyi kimden gizlediklerini gerçekten merak ediyoruz" ifadesini kullanan Ünsal, Kazanhan'a Allah'tan rahmet dilediklerini belirtti.

Ünsal ve beraberindeki heyet daha sonra Kazanhan'ın ailesini ziyaret ederek, başsağlığı diledi.

Cizre Kaymakamı Mehmet Şamil Horasanlı ile makamında görüşen heyet daha sonra ilçeden ayrıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan, 'altından kalkmamız zor olacaktır' diyerek uyardı: Acele etmeliyiz!
Yerel seçim; Panorama; Son durum