Bursa Büyükşehir Belediyesi yeni binası Bahar aylarında açılacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi yeni başkanlık binası bahar aylarında hizmete açılacak.

Bursa Büyükşehir Belediyesi yeni binası Bahar aylarında açılacak
Bursa Büyükşehir Belediyesi yeni binası Bahar aylarında açılacak
GİRİŞ 28.01.2015 13:51 GÜNCELLEME 28.01.2015 13:51

Belediye’den yapılan yazılı açıklamaya göre, inşaatta incelemelerde bulunan Başkan Altepe, Büyükşehir’in tüm birimlerini bir çatıda toplayacak olan binada çalışmaların bahar aylarında tamamlanacağını söyledi.

Kaba inşaatı biten binanın 136 yıl aradan sonra Bursa’nın ilk başkanlık binası olma özelliğini kazanacağını belirten Başkan Altepe, ilk olarak meclis salonunun hizmete gireceğini bildirdi.

Bütünşehir uygulamasından sonra Büyükşehir Belediye Meclisi’nin üye sayısının 100’ü aştığını ifade eden Altepe, ''Kapasite yetersizliği nedeniyle meclis toplantılarının artık Heykel’de ki tarihi binada yapılamıyor. Bu yüzden geçici olarak Çarşamba’daki valilik binasında toplantıları yapıyoruz. Gerekli düzenlemeler yapıldıktan sonra ilk toplantıyı yeni hizmet binasında yapacağız'' dedi.

Yeni binanın da anıtsal bir yapı olarak Büyükşehir hizmetlerine güç katacağını vurgulayan Başkan Altepe, şunları kaydetti:

''Mimari özelliklerin ve imalatta kullanılan motiflerin Türk kültürünün bir yansıması olacak ve Bursa’yı en güzel şekilde temsil edecek. İnşaatın tamamlanması yönünde çalışmalar gece gündüz sürüyor. İnşallah bahar aylarıyla birlikte faaliyetlerimizi buradan yürütmüş olacağız. İnce işçiliklerle çevre düzenlemesi start aldı. Hedefimiz, en kısa zamanda şehrimize yakışan binaya sahip olmak''

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak