Yozgat İstihdam Kurulu Toplantısı yapıldı

Yozgat İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, Vali Abdulkadir Yazıcı başkanlığında gerçekleştirildi.

Yozgat İstihdam Kurulu Toplantısı yapıldı
Yozgat İstihdam Kurulu Toplantısı yapıldı
GİRİŞ 29.01.2015 16:06 GÜNCELLEME 29.01.2015 16:06

Yazıcı, bur otelde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, kentin kalkınması için herkesin elinden gelen gayreti göstermek zorunda olduğunu söyledi.

Kentte kalifiye eleman bulma noktasında sıkıntı olduğunu ifade eden Yazıcı, önümüzdeki günlerde özellikle sanayinin, ticaretin istediği elemanları yetiştirecek kapasitede ve genişlikte büyük bir meslek lisesinin hayırseverler tarafından yapılabileceğini kaydetti.

Yozgat’ta istihdam sağlayan, eleman çalıştıran iş adamlarına, sanayicilere ve esnafa teşekkür eden Yazıcı, şöyle devam etti:

"Hepimiz Yozgat sınırları içerisinde hayatımızı sürdüren insanlarız ve bu memlekete borcumuz var. Özellikle kent merkezinin insanlara yeter tarzda bir il havasına bürünmesi için yoğun çalışmamız var. İlçelerimizdeki ve köylerimizdeki hizmetler noktasında da ciddi ilerlemeler olduğunu düşünüyorum. Sadece devletin son iki sene içerisinde Yozgat’a yağdırdığı, planladığı ve başlattığı işlerin bitmesi halinde de büyük bir ilerleme teşkil edecek. En zor olanı sizler yapıyorsunuz. Ben özellikle kamu kurumları dahil olmak üzere en fedakar ve zor işi sizlerin yaptığını düşünüyorum. Devleti ayakta tutan birinci manada sizlersiniz. Sizlerin vergisi ile kamunun çarkı dönüyor."

Konuşmaların ardından, iş ve meslek danışmanı Abdullah Abdulkadir Karaduman sunum yaptı.

Toplantıda, 2015 yılı eğitim planı ve yürütme kurulunun oluşturulması ile İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarda açılacak alan ve dallar da görüşüldü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor