Nevşehir’de, itfaiye ekiplerinin çalışmaları

Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü tarafından 2014 yılında kent merkezi başta olmak üzere merkez ilçeye bağlı belde ve köylerde meydana gelen 93 yangına müdahalede bulunduğu bildirildi.

Nevşehir’de, itfaiye ekiplerinin çalışmaları
Nevşehir’de, itfaiye ekiplerinin çalışmaları
GİRİŞ 30.01.2015 09:55 GÜNCELLEME 30.01.2015 09:55

Nevşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, 24 saat hizmet sunan Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin, 2014 yılı içerisinde meydana gelen 37 arazi, 17 araç, 15 mesken, 6 iş yeri, 4 baca, 3 kömürlük ile samanlık, 2 lastik, 1 hurdalık ve 8 de diğer yangınlar olmak üzere toplam 93 yangına müdahalede bulunduğu aktarıldı.

Olaylar arasında ilk sıranın arazi yangını olduğu belirtilen açıklamada, önceki yıllarda olduğu gibi arazi yangınlarında ciddi anlamda düşüşler yaşandığı, Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin 37 arazi yangınının söndürülmesini sağladığı vurgulandı.

Ekiplerin olaylara kısa zamanda müdahale ettiği belirtilen açıklamada, "Yangının Nevşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne ait 110 Alo İtfaiye ihbar hattına iletilmesinin ardından ekipler, 2.5-5 dakika aralığında müdahalede bulunarak zamana karşı da ciddi sınav verirken meydana gelen yangınların en az hasarlı bir şekilde atlatılmasında da önemli rol oynadı" ifadelerine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, geçen yıl meydana gelen 24 trafik kazasına da müdahalede bulunulduğu, kaza kırım aracı vasıtasıyla sıkışan yaralıların en kısa süre içerisinde sağlık kuruluşlarına naklinin sağlanması için çaba harcandığı da aktarıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu