Kepez'de 24 derslikli okulun temeli atıldı

Kepez ilçesi Gündoğdu Mahallesi'nde 24 derslikli Gülgün Nihat Ömür Ortaokulu'nun temeli törenle atıldı.

Kepez'de 24 derslikli okulun temeli atıldı
Kepez'de 24 derslikli okulun temeli atıldı
GİRİŞ 01.02.2015 13:34 GÜNCELLEME 01.02.2015 13:34

Vali Saim Çotur Ortaokulu Halk Oyunları Topluluğu'nun gösterisiyle başlayan programın açılış konuşmasını yapan hayırsever Nihat Ömür, "Eğitime kalben bağlı olalım çünkü eğitim en hakiki mürşittir" dedi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü de okulun yapılacağı araziyi, uzun yıllar büyük emek sarf ederek okul alanı haline getirdiklerini söyledi.

Tütüncü, alandaki imarla ilgili problemleri de çözdükten sonra Gündoğdu Mahallesi'ne okul sözü verdiklerini anımsatarak, şunları kaydetti:

"Bu sözümüzü yerine getirebilmek için gayret sarf ettik. Hayırseverlerimiz Gülgün ve Nihat Ömür çiftinin inşa ettirdiği ilkokulun yanına 24 derslikli yeni bir okul yaptırmak da Ömür çiftimize yaraşır diye düşündük. Kapılarını çaldık. Kendileri de Kepez için yapılacak eğitim çalışmalarında katkımız olsun dediler. Bu okulun yapılmasına ön ayak oldular, katkı sağladılar. Kendilerine teşekkür ederim."

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Karakaş ise 2003-2014 yıllarında kentte 445 okulda toplam 6 bin 780 dersliğin eğitim hizmetine sunularak, derslik sayısının 16 bin 796'ya çıkarıldığını bildirdi. Karakaş, 6 bin 780 dersliğin 3 bin 507'sinin hayırseverlerce Antalya eğitimine kazandırdığın belirtti.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri butona basarak, temel atma işlemini gerçekleştirdi.

İhale bedeli 2 milyon 269 bin lira olan Gülgün Nihat Ömür Ortaokulu'nun, 2015-2016 eğitim öğretim yılında hizmete açılması planlanıyor.

Törene, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, Kepez Kaymakamı Savaş Tuncer, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, kamu kurum kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...