"Vakit Ensar olma vaktidir" kampanyası

İHH Adıyaman Temsilciliğince, kente gelen Suriyelilere destek amacıyla "Vakit Ensar olma vaktidir" kampanyası başlatıldı

"Vakit Ensar olma vaktidir" kampanyası
"Vakit Ensar olma vaktidir" kampanyası
GİRİŞ 03.02.2015 12:33 GÜNCELLEME 03.02.2015 12:33

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı (İHH) Adıyaman Temsilciliğince, "Vakit Ensar olma vaktidir" adı altında kampanya başlatıldı.

Demokrasi Parkı'nda açılan yardım çadırında vatandaşlar, kuru gıda, battaniye ve para yardımında bulunuyor.

İHH Adıyaman Temsilcisi Fadıl Akkuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu kampanyayı Adıyaman genelinde gerçekleştirdiklerini belirterek, toplanacak yardımları kentteki ve bölgedeki Suriyelelere göndereceklerini ifade etti.

Suriyelilerin kötü hava şartlarında kışı daha rahat geçirmesi için yardımların devam ettiğini aktaran Akkuş, savaşın sürmesi nedeniyle mağdur olan insanların her geçen gün arttığına dikkati çekti.

Adıyaman halkının bu tür kampanyalara hep destek verdiğini ifade eden Akkuş, şunları kaydetti:

"İl genelinde 400 Suriyeli aileye her ay düzenli yardım yapıyoruz. Ayrıca Suriye'deki ve kamplardaki savaş mağduru insanlara da düzenli aralıklarla yardım gönderiyoruz. Şu ana kadar 16 tır yardım gönderdik. İlimizde bulunan çadır kentteki Suriyeliler için de bir tır giyim yardımında bulunduk. Onlara ensar olmaya çalışıyoruz."

Kentteki Suriyeli ailelere iyi bakıldığını vurgulayan Akkuş, bu ailelerin gıdalarını eksik etmediklerini, beyaz eşya ve mobilya vererek evlerinin düzenlenmesine yardımcı olduklarını sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim