Üniversite öğrencilerine okumayı sevdiriyor

SDÜ Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Vahit Tane öncülüğünde üniversite öğrencileri, ayda bir kez bir araya gelerek okudukları kitabı tartışıyor

Üniversite öğrencilerine okumayı sevdiriyor
Üniversite öğrencilerine okumayı sevdiriyor
GİRİŞ 27.02.2015 13:09 GÜNCELLEME 27.02.2015 13:09

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Vahit Tane öncülüğünde bir araya gelen üniversite öğrencileri önce kitap okuyor, sonra da kitabı tartışıyor.

Yrd. Doç. Dr. Tane, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gelişen teknolojinin öğrencileri kitaptan daha da uzaklaştırdığını söyledi. Edebiyat Bölümünde kitap okumayan, hatta kitaptan nefret eden öğrencilerle karşılaştığını anlatan Tane, "Siyasi kayıtsızlık yanında teknolojinin esir aldığı, bilgisayarın ve cep telefonunun kölesi gençler, kitap okumaktan tamamen uzaklaştı" dedi.

Türkiye'nin dünyada en az kitap okuyan ülkelerden olduğunu vurgulayan Tane, kitap okumayan bir toplumun fikir, bilim ve teknoloji üretemeyeceğinin altını çizdi. 10 yıl sonra yalnız, birbirinden uzak, bilgisayara mahkum insanlar olacağını ifade eden Tane, şöyle konuştu:

"Buna engel olmak için okulumuzda okuma etkinliği başlattık. Ayda bir kere dünyanın en seçkin, kaliteli kitaplarından birini seçiyor, bunu okuyor ve kitabı tartışıyoruz. Bu bize ne kazandırıyor? Üniversite gençliğini tekrar kitapla buluşturuyoruz. İkincisi kitap okuyan gençler sosyalleştiriyor, bilgisayardan ve cep telefonundan uzaklaşıyor. Başka insanların fikirlerini öğreniyorlar. Kitap okumak insanın konuşma yeteneğini geliştiriyor. Aynı zamanda film de izliyoruz."

Bugüne kadar 20 etkinlik düzenlediklerini bildiren Tane, Antalya, Burdur ve Afyonkarahisar'daki öğrencileri etkinliklerine davet etmeyi istediklerini kaydetti.

Türkiye'deki tüm devlet ve özel üniversitelerdeki öğrencilerin etkinliğe katılmasını isteyen Tane, "En son hedefimiz yurtdışından bu etkinliklere öğrenci davet etmek. Örneğin dünyadaki üniversitelerden gelen öğrencilerle Mevlana'yı tartışmak istiyorum. Bu, öğrenciler arasındaki kaynaşmayı artıracaktır" diye konuştu.

Tane, 2 yıl önce başladıkları etkinliklere bugüne kadar 500'e yakın öğrencinin katıldığını, etkinliklerin herkese açık olduğunu sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi