İşte terörün ağır bilançosu!

Diyarbakır’da terör olaylarında yaşanan ağır bilanço ortaya çıktı.

İşte terörün ağır bilançosu!
İşte terörün ağır bilançosu!
GİRİŞ 24.03.2015 13:30 GÜNCELLEME 24.03.2015 13:30
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

PKK’nın silahlı mücadele başlattığı günden bugüne dek sadece Diyarbakır’da 51 bin 191 aile terör mağduru oldu. Ailelere ödenen tazminat miktarı ise yaklaşık 700 milyon lira.

Çözüm sürecinin geldiği son aşama PKK’nın silah bırakması gündeme geldi. 15 Ağustos 1984 yılında Eruh ve Şemdinli’de başlatılan silahlı mücadele 30 yıldır devam ediyor. 30 yılda 40 bin dolayında kişi hayatını kaybetti, binlerce köy yakıldı, yüz binlerce insan kendi köyünden göç etti ve 400 milyar dolar terörle mücadelede para harcandı. Türkiye’nin özellikle Güneydoğu bölgesinde sosyo-ekonomik sorunlar başta olmak üzere terör, 30 yılda ağır enkazlar oluşturdu. Terörün yarattığı başka bir tahribat ise, bölgeye yatırımı engellemek oldu. 30 yıl devam eden silahlı çatışmalardan dolayı nitelik anlamında bölgeye hiçbir yatırım yapılamadı. Bu durum işsizliğin yanı sına, bölgenin geri kalmışlığına büyük bir neden oldu.

OHAL’İN KALDIRILMASIYLA BAŞLAYAN SÜREÇ

AK Parti’nin 2002 yılında iktidara gelip, bölgede var olan OHAL uygulamasını sona erdirmesiyle bölge halkının yaşamında yenilikler oluştu. 

YORUMLAR 3
  • VATANDAŞ 9 yıl önce Şikayet Et
    Hoca boşuna dememiş, Hırsızın hiç mi suçu yok...
    Cevapla
  • semsetin 9 yıl önce Şikayet Et
    aziniza sakiz yapmissiniz terör terör , isin gerceklerini sölenmekte kacindiz hep isinize gelmedi. bu kürtleri daga cikaran tc sistemiydi onun kasetine sarkisana yasak koymustun, ve fasist 12 eylül kenanenver atese benzin ati bos bos konusmayin. benim yasim 50 1970 doguda yasadim ordaki olanlari biliyom !!!
    Cevapla
  • adem 9 yıl önce Şikayet Et
    nerden baktığına bağlı olarak değişir
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması