Şehitler anısına "5 bin 5" fidan

Yapımı devam eden Edirne Askeri Hastanesi Şehitliği'ne, Balkan Savaşları'nda hayatını kaybeden ve kimliği belirlenen 5 bin 5 şehit için 5 bin 5 fidan dikildi

Şehitler anısına "5 bin 5" fidan
Şehitler anısına "5 bin 5" fidan
GİRİŞ 27.03.2015 12:11 GÜNCELLEME 27.03.2015 12:11

Edirne'de, yapımı devam eden Edirne Askeri Hastanesi Şehitliği'ne, Balkan Savaşları'nda yaşamını yitiren 5 bin 5 şehit için fidan dikildi.

Edirne Orman İşletme Müdürlüğü, Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma Derneği ve Edirne Belediyesi işbirliğiyle Balkan Savaşları'nın 103. yılı dolayısıyla düzenlenen program kapsamında, vatandaşlar ve öğrenciler şehitlik alanına bir araya geldi.

Türk Şehitlikleri İmar Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Muhittin Arel, burada yaptığı açıklamada, tüm şehitleri saygı ve rahmetle andıklarını söyledi.

Hüzün ve gururla bir araya geldiklerini belirten Arel, "Hüzünlü olmamız şehit dedelerimizin huzurunda olmaktan kaynaklanıyor. Gururumuz ise onlara birer mezar taşı dikebilmenin eşiğinde olmamızdandır" diye konuştu.

Edirne Şehit Aileleri ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Ali Nermin Vardar ise 5 bin 5 şehidin isminin resmi olarak belirlendiğini anımsattı.

Edirne Belediyesinin şehit isimlerinin belirlenmesinde derneğe yardımcı olduğunu aktaran Vardar, "Her şehidimize bir fidan dikmeyi planladık. Orman Müdürlüğümüz ve Belediyemiz bize bu konuda yardımcı oldu, kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bir ay sonrada şehitliğin açılışını yapacağız inşallah" diye konuştu.

Konuşmaların ardından vatandaşlar ve öğrenciler, 5 bin 5 şehit için 5 bin 5 fidan dikti.

Törene, Edirne Garnizon Komutanı Vekili Albay Ergin Özkal, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Çakır, Orman Müdürlüğü İstanbul Bölge Müdür Yardımcısı Zafer Derince, Edirne Tema Vakfı üyeleri, şehit ve gazi aileleri, vatandaşlar ile öğrenciler katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber