Muğla'da kurulan kooperatifle üreticinin yüzü gülecek

Ortaca ilçesinde kurulan kooperatifle çiftçinin ürünü aracı olmadan tüketiciye ulaşacak

Muğla'da kurulan kooperatifle üreticinin yüzü gülecek
Muğla'da kurulan kooperatifle üreticinin yüzü gülecek
GİRİŞ 27.03.2015 12:15 GÜNCELLEME 27.03.2015 12:15

Ortaca ilçesinde kurulan Ortaca Yaş Meyve Sebze Kooperatifi (ORMESKOOP) ile çiftçinin ürünü aracı olmadan tüketiciye ulaşacak.

Ortaca Ziraat Odası Başkanı ve kooperatif üyesi Salim Çöllü, kooperatifin geçen yıl kurulduğunu ve bu yıl ilk ürün sevkıyatına başladıklarını bildirdi. ORMESKOOP'un hem üretici hem de tüketici için karlı olacağını belirten Çöllü, "Tüketici hem ucuz hem kaliteli ürünlerle buluşacak. Artık üretici ile tüketici arasındaki aracıyı kaldırıyoruz. Bu sezon portakal alımıyla başladık. Önümüzdeki sezon nar, limon, domateste kooperatifimiz sayesinde üreticilerimizin parası kaybolmadan tüketiciye ulaşacak" dedi.

Çöllü, kooperatif üyelerinin iyi tarım uygulamalarına başladığını, ürünlerin sertifikalı olacağını, hijyenik ortamda sağlıklı şekilde yetişen ürünlerin tüketiciye sağlıklı şekilde ulaştırılacağını bildirdi. Bölgede tarımla uğraşanların her yıl ürünlerinin satımında zarar gördüğüne değinen Çöllü, şöyle konuştu:

"Bölgedeki üreticinin her yıl 4 milyon liranın üzerinde kaybı var. Kooperatifle bu sorun en aza indirgenecek. Kötü niyetli tüccarlar tarafından parası ödenmeyen çiftçiler çok mağdur oluyor. Eğer bu kayıpları yok denecek kadar aza indirebilirsek, üreticimizin ve esnafımızın yüzü gülecektir. Böylece ortadan kaybolan bu para bölgemize dönecek, üreticimiz kendi kalkınacak. İleriki aşamalarda kooperatif aracılığıyla üreticimize gübre, ilaç ve mazot desteği de yapmayı planlıyoruz. Bir noktada da üreticimizi banka kredilerinden kurtarmayı hedefliyoruz."

ORMESKOOP Başkanı Süleyman Tosun ise kooperatif üyelerinin ürünlerini bu sezon almaya başladıklarını ve alınan malların iç pazara gönderileceğini söyledi.

Hedeflerinin ürünleri iç piyasadaki tüketiciye daha kaliteli ve uygun fiyata ulaştırmak olduğunu anlatan Tosun, "İlk ürün olarak valencia portakalının satımını yapacağız. Önümüzdeki yıllarda dış pazara da açılacağız. Üreticilerimizin ürünlerini en iyi şekilde değerlendiriyoruz" diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor