Engelliler "uyumuyoruz, uyarıyoruz" eylemi

İzmir'deki engelli sivil toplum örgütleri temsilcileri "uyumuyoruz, uyarıyoruz" sloganıyla "engelli ve yaşlı aylıkları ile evde bakıma" ilişkin kanundaki düzenlemeyi protesto etti

Engelliler "uyumuyoruz, uyarıyoruz" eylemi
Engelliler "uyumuyoruz, uyarıyoruz" eylemi
GİRİŞ 28.03.2015 16:07 GÜNCELLEME 28.03.2015 16:07

İzmir'deki engelli sivil toplum örgütleri temsilcileri "uyumuyoruz, uyarıyoruz" sloganıyla "engelli ve yaşlı aylıkları ile evde bakıma" ilişkin kanundaki düzenlemeye tepki gösterdi.

Ülke genelinde yapılan eylemler kapsamında Konak Meydanı'nda toplanan 26 sivil toplum kuruluşu temsilcisi, ellerinde taleplerini içeren pankartlarla sloganlar attı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan İzmir Engel-siz Yaşam Derneği Başkanı Gülgün Yorgancılar, engelli ve yaşlı aylıkları ile 2022 sayılı kanun ve evde bakıma ilişkin 2828 sayılı kanunda yapılan düzenlemenin değiştirilmesini talep ettiklerini söyledi.

Yapılan düzenlemeyle kazanılan haklarının ellerinden alındığını ileri süren Yorgancılar, "Engellilerin evde bakım yardımı ve engelli maaşı ile ilgili mevcut yasalardaki mağduriyetin giderilip kaybettikleri hakların yeniden kazanmalarını istiyoruz" dedi.

Yapılan düzenlemenin yaklaşık 1 milyon engelliyi mağdur edeceğini savunan Yorgancılar, mağduriyetin giderilmemesi durumunda 10-16 Mayıs Engelliler Haftası'nda Türkiye'deki tüm engellilerin Ankara'ya yürüyeceğini ifade etti.

Engelliler, basın açıklamasının ardından dağıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti