PETKİM tesislerinde patlama

İzmir'in Aliağa ilçesindeki PETKİM tesislerinde, yaşanan elektrik kesintileri nedeniyle bacalarında küçük çaplı patlamalar meydana geldi.

PETKİM tesislerinde patlama
PETKİM tesislerinde patlama
GİRİŞ 31.03.2015 18:00 GÜNCELLEME 31.03.2015 18:00
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yurt genelinde yaşanan elektrik kesintileri, Türkiye'nin en önemli sanayi tesisleri arasında yer alan PETKİM'i etkiledi. Kesintiler nedeniyle, tesislerdeki bacalarda küçük çaplı patlamalar meydana geldi. Patlamaların ardından bacalardan ise gökyüzüne doğru alevler yükseldi. Küçük çaplı patlama, şehrin bazı noktalarından duyulurken, vatandaşlar arasında ise paniğe neden oldu. Olaydan sonra bacalardan yoğun bir şekilde dumanların yükseldiği görülürken, çıkan yoğun dumanlar, kentin büyük bir bölümünü kapladı. Öte yandan PETKİM yetkilileri, kesintiyle birlikte soğutucuların devre dışı kalması sonucu bacalardan alev çıktığını, şu an sistemin devre dışı kaldığını ve bir sorun olmadığını ifade etti. 

YORUMLAR 1
  • rıza 9 yıl önce Şikayet Et
    patlama falan yok arkadaşım orda çalışıyorum elektrik kesilip devre dışı kalınca bacalar devreye girer o esnada soğutma da devre dışı kalmış ve duman çıkmıştır. Yerel bir gazetecinin ki kim olduğu bilinir çektiği bir fotoğrafı ajanslara satmak için patlama başlığı atması ile gündem olmuştur. Şirketin prestiji ve ekonomi için önemini göz ardı eden bu haberi düzeltmenizi umuyorum. Ayrıca çevre bakanlığı yetkilileri anında tesise gelip incelemelerini yapmıştır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
26 imza birden, petrol Türkiye'ye akacak! Terör örgütü PKK'ya kötü haber
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır