Başbuğ şükrediyor: İki ki 45'inci olmamış

26'ncı dönem Genelkurmay Başkanı emekli Org. İlker Başbuğ, bu rakamı tutuklu kaldığı süreye bağlayıp şükretti.

Başbuğ şükrediyor: İki ki 45'inci olmamış
Başbuğ şükrediyor: İki ki 45'inci olmamış
GİRİŞ 13.04.2015 15:51 GÜNCELLEME 13.04.2015 15:51
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Genelkurmay eski Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Eskişehir'in plakasını 26 olduğunu, kendisinin de 26'ncı dönem Genelkurmay Başkanlığı yaptığını ve 26 ay da tutuklu kaldığını söyleyerek, "İyi ki 40 veya 45'inci dönem Genelkurmay Başkanlığı yapmamışım. Yoksa daha fazla tutuklu kalacaktım" dedi.

Dün Eskişehir'de okurlarına 'Nasıl bir Türkiye' adlı kitabını imzalayan emekli orgeneral İlker Başbuğ, bugün Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Yılmaz Büyükerşen'i makamında ziyaret etti. Büyükerşen, Başbuğ'u belediye önünde karşıladı.

Yılmaz Büyükerşen, Başbuğ'un ziyaretinden memnunluk duyduğunu ifade ederek "İlker Başbuğ komutanımız Türk halkının her zaman gurur duyduğu, iftihar ettiği bir kişidir. Hizmetleri büyüktür. Kendisini Eskişehir'de ağırlamaktan son derece mutluyuz" diye konuştu.

İlker Başbuğ da Eskişehir'in bir Avrupa kenti olduğu söyledi. Dün düzenlenen imza gününde yanına gelen bir okuru ile arasında geçen sohbeti anlatan Başbuğ, "okurum benim 26'ncı dönem Genelkurmay Başkanlığı yaptığımı ve Eskişehir'in de plakasının da 26 olduğunu belirterek böyle bir bağlantı kurduğunu söyledi. Daha sonrasında düşündüm. Ben ayrıca 26 ay tutuklu kalmıştım. Böyle de bir bağlantı var. Sonrasında da iyi ki 40 veya 45'inci dönem Genelkurmay Başkanlığı yapmamışım. Yoksa daha fazla tutuklu kalacaktım" diye espiri yaptı.

Eskişehir'in Türkiye'nin en güzel ve en güzide illerinin başında yer aldığını belirten İlker Başbuğ, böyle bir şehirde yaşamanın çok güzel olduğunu söyledi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 2
  • barbaros 9 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim ikide bir bu muhteremi çıkartıp da masum havalarında konuşturtmayın.herkes bunun zihnıyetini çok iyi biliyor.biz müslümanların gözünde aklanmadın haberin olsun.sen kendini savunmaya devam et.
    Cevapla
  • faydasız 9 yıl önce Şikayet Et
    Yukarıda ki şahsiyetin vatana, millete ayrıca da TSK ya hiç bir faydası olmamıştır. Kendisi bildiğiniz klasik teknolojiden, yeni savaş konseptinden bir haber genaraldir, bildiği tek şey subay astsubaylara ceza vermek mesai ye bırakmaktır. İlahi adalet onun için tecelli etti bu dünyada inşallah diğerleri içinde tecelli eder. Generalliğin saltanat olmadığını anlarlar.....
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır