Hükümetin çağrısı sonrası Öcalan talimatı verdi

Ağrı Diyadin’de çıkan çatışmanın ardından, Abdullah Öcalan’ın İmralı’dan hem hükümet hem de Kandil’e mesaj ilettiği iddia edildi.

Hükümetin çağrısı sonrası Öcalan talimatı verdi
Hükümetin çağrısı sonrası Öcalan talimatı verdi
GİRİŞ 18.04.2015 03:20 GÜNCELLEME 18.04.2015 13:17
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Öcalan’ın KCK'ya gönderdiği mesajda silahlı güçlerin yerleşim birimlerinden tamamen çekilmesini istediği, KCK’nın da sivillerin bulunduğu bölgelere girmeme, seçim süreci boyunca sivillerle temas kurmama ve ''görünmez olma'' yönünde karar aldığı öne sürüldü.

KCK’nın kararının yakın bir zamanda kamuoyuna açıklanacağı öğrenildi. KCK’nın, Öcalan'ın talebi üzerine ise Diyadin'de halkla temas kuran PKK'lıları da olayla ilgili sorgulandığı bildirildi. KCK'nın yapmaya hazırlandığı duyuruda, hiçbir şekilde bir çatışmanın içerisinde olunmayacağı ilan edileceği belirtildi.
 
AKDOĞAN 'HDP TERK ET ÇAĞRISI YAPMALI' DEMİŞTİ
 
Ağrı'da 11 Nisan’da askerler ile PKK ile yaşanan çatışmanın ardından, Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) PKK’ya ''Yerleşim yerlerinden çekil'' çağrısı yapması gerektiğini söylemişti.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 17
  • Berdai 9 yıl önce Şikayet Et
    Halk inandığı davaya oy veriyor.Kimsenin zoruyla değil.Alternatifsiz tek parti HDP...
    Cevapla
  • Konyalı 9 yıl önce Şikayet Et
    Ben Müslüman türk evladı olarak derimki kürdler kendine gelse bu adamların hain ve ermeni topluluğu olduğunu ve uçlarının dış devletlerle bağlı Olduğunu o zaman bu terör örgütü biter.
    Cevapla
  • Harun 9 yıl önce Şikayet Et
    Guneydogunun her kirsalinda her seciminde halkin iradesini silah zoruyla ipotek altina aliyorlar.bak kirsaldaki koyluler sehire gelip oy kullansinlar bakayim HDP YE oy cikiyormu.gariban koyluler silah korkusundan veriyorlar.Pkk vahsi bir örguttur
    Cevapla
  • halil 9 yıl önce Şikayet Et
    lo yavrum harun hdp pkk halka baski yapmas yillar dir t.c nin baskilari bir sürü fayili mechul cinayetlet kim yapti....HA AYHAN CARKIN NI .dinle yavrum
    Cevapla
  • Alev Bayrak 9 yıl önce Şikayet Et
    Secim günü kücük köyler ve mezralar Türk asker ve polisi tarafindan kontrol altinda olmali.Yoksa oradaki halk can korkusu ile oylarini HDP ye veriyor.
    Cevapla
  • yanlı tespit 9 yıl önce Şikayet Et
    Bak adamların yaptığı şu köy kaç kişi 100 kişi 99 oy çıkarsa köyü yakarız diyorlar ama harun kardeşimin dediği gibi bu köyler illere giderse işte o zaman gerçek oy kullandırılır çünkü korkacak bir ey kalmaz. kimin kime oy attığını anlamazlar
    Cevapla
  • huseyın 9 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH cc neyi nasıl emir ediyorsa öyle yapın ARTIK TÜRKÜYLE KÜRDÜYLE ve bütün müslümanlar kardeş kanı dökülmesine dur desin ve karşıdaki kardeşimizinde hakkını gözeterek ve cephe almayarak yorumlar yapılmalıdır.Bu ne işte ağrıda asker ve pkk catışıyor. HDP genel merkezine saldırılıyor simavda şube acılması engelleniyor. Bunu unutmayın Biz aynı gemideyiz. Türkün kürtten başka sırtını dayayacağı kardeşi yok.Kürdünde türkten başka yok. Ne askerimiz ölsün Nede dağa cıkan gencler ölsün ARTIK YETER Diyelim.Eger ki bu güzelim Türkiyemde artık kardeşler birbirinin kanını dökmüyecekse Apoda serbest bırakılsın.Biz Yüce peygamberimizin amcası hz.HAMZAyı şehit eden vahşiyi affetmesi bize güzel bir örnek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak