Genel seçime doğru

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan: - "Farklı siyasi partilerden olabiliriz. Dava konusu Antalya olduğu zaman hep birlikte olmalıyız. Benim anlayışım bu. Böyle bir yaklaşım içinde olmamız halinde Antalya'da çok başarılı olabileceğimizi düşünüyorum"

Genel seçime doğru
Genel seçime doğru
GİRİŞ 18.04.2015 15:34 GÜNCELLEME 18.04.2015 15:34

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, farklı siyasi partilerde olsalar bile konu Antalya olduğu zaman birlikte hareket etmek gerektiğini bildirdi.

Elvan, Aksu ilçesindeki bir restoranda kentte görev yapan gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda, Antalya'dan milletvekili adayı olmaktan büyük gurur ve onur duyduğunu dile getirdi. Kendisinin de Toroslar'da büyüdüğünü belirten Elvan; Antalya'yı, Toroslar'da, yaylalardaki yaşantıyı çok iyi bilen, tanıyan bir kişi olduğunu ifade etti.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun kendisine, "O bölgeye, Akdeniz'e sahip çıkacaksın" talimatı verdiğini anlatan Elvan, Antalya'da büyük hizmetler yapacağına inandığını kaydetti. Kentin turizm, kültür, sanat, doğal güzellikler, tarım, eğitim gibi alanlarda büyük potansiyeli olduğuna dikkati çeken Elvan, birçok alanda ilk sırada olmasına rağmen, ihracatta neden geride kaldığının konuşulması gerektiğini vurguladı.

Ulaştırma yatırımlarının yoğun şekilde devam ettiğini ifade eden Elvan, ulaşım ve erişimde Türkiye'nin tıkanan damarlarını açacaklarını söyledi. Bir ülkenin kalkınmasında olmazsa olmazların başında ulaşımın geldiğine işaret eden Elvan, Antalya'nın ilçelerini de bu anlamda tek tek ele aldıklarını, ilçeler hakkında dosya hazırladıklarını belirtti.

Antalya'nın kuzey, batı ve doğu ulaşım bağlantılarındaki eksiklikleriyle ilgili ciddi çalışmalar yaptıklarını anlatan Elvan, "Antalya-Burdur karayolunu tünellerle daha da kısaltmak istiyoruz. Mersin güzergahında 24 tünel var ve bu tünellerin Mersin'e yakın olanını açtık. 6 tüneli de kısa süre sonra açacağız. Bu güzergahtaki çalışmalarımızı da hızlandıracağız. Sahil kesiminde de batıya doğru yatırımları hızlandıracağız" dedi.

Deniz taşımacılığına yönelik çalışmalar

Elvan, Antalya'yı diğer illere bağlayacak hızlı tren projelerinin ihalesini bu yıl sonunda yapacaklarını açıkladı. Karayolu taşımacılığına ek olarak deniz taşımacılığını da yaygın hale getirmeyi istediklerini ifade eden Elvan, Antalya-Alanya, Antalya-Kemer-Tekirova-Kaş bağlantılı deniz taşımacılığı üzerinde çalıştıklarına işaret etti.

Trafiği rahatlatmak için deniz taşımacılığına yönelik çalıştıklarına değinen Elvan, "Denizcilik alanında da kentin inanılmaz bir potansiyeli var. Kruvaziyer limanı önceliklerimiz arasında. Yeni yat limanı ve balıkçı barınağı talepleri var" dedi.

Antalya'ya hizmet etmek için geldiğini vurgulayan Elvan, şöyle konuştu:

"Kentin belirli sorunları var. Mesela 12 milyonun üzerinde turist geliyor ama bıraktıkları gelir oldukça düşük kalıyor. Turist sayısı ile elde edilen gelir arasında uçurum var. Buradan Antalya'ya gelir düzeyi düşük turistler geliyor. Bu konuda atılması gereken adımlar olması gerekiyor. Antalya'nın gelirini daha da yukarı çekebilecek eylem planını, stratejimizi ortaya koymamız lazım. Kentin inanılmaz tarihi geçmişi var. Doğa, tematik turizmi geliştirici tedbirler alacağız."

Antalya'ya ilişkin yaptığı değerlendirmelerle ilgili farklı düşünceler ve yaklaşımlar olabileceğine işaret eden Elvan, "Farklı siyasi partilerden olabiliriz. Dava konusu Antalya olduğu zaman hep birlikte olmalıyız. Benim anlayışım bu. Böyle bir yaklaşım içinde olmamız halinde Antalya'da çok başarılı olabileceğimizi düşünüyorum" diye konuştu.

DÖSİAD üyeleriyle buluştu

Elvan, daha sonra Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği (DÖSİAD) üyeleriyle bir restoranda bir araya geldi. Elvan, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin istikrarının önemli olduğunu söyledi.

Devletin memuruna maaş ödemekte zorlandığı günlere dönmek isteyenler olduğunu anlatan Elvan, "Ben şöyle yapacağım, şunu edeceğim" diyenlere aldanılmaması gerektiğini, ülkenin kalkınması için istikrar gerektiğini kaydetti.

AK Parti kurulduğu günden bu yana seçim beyannamesini hazırlayan "mutfak ekibinde" yer aldığına değinen Elvan, şöyle konuştu:

"Oraya konulan her cümle, kelime, (Bütçemize neyi getirir, nasıl karşılarız, makro ekonomik dengeleri bozar mı?) şeklinde hesaplanmıştır. Seçim beyannamesine yapamayacağımız birşeyi koymadık. Onların sırtlarında yumurta küfesi yok. Bizim sırtımızda yumurta küfesi var. Yumurtalarımızı kırmadan, dökmeden daha da çoğaltıp geliştirmemiz lazım. Yeni dönemde ithalata olan bağımlılığın azaltılması, yerli üretimin ve tasarrufların artırılması, ithalat, ihracat ve üretimde kalitenin artırılması, kalkınmanın merkezine insanı oturtan bir yaklaşım içinde olmak gibi konularda çalışmalarımızı yaptık. Yapısal reformlarımızı haziran ayının ardından hızla uygulamaya koyacağız."

Sanayicilerin en büyük sorunlarından birinin de arazi bulmak olduğunun altını çizen Elvan, yeni düzenlemelerle bu konuyu kolaylaştıracaklarını, sanayicileri ayağa kaldıracak, rekabeti artıracak destekleri yapacaklarını sözlerine ekledi.

Elvan, konuşmasının ardından sanayicilerin sorularını yanıtladı.

Elvan'ın toplantılarına eşi Zeliha Elvan, AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan ​Enç, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, AK Parti milletvekili adayları Sena Nur Çelik, Mustafa Köse ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mesut Kocagöz de katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!