Aksaray'daki uyuşturucu operasyonu

Vali Ataklı: - "Uyuşturucuyla mücadelemiz halkımızın desteğiyle büyük bir kararlılıkla devam edecektir"

Aksaray'daki uyuşturucu operasyonu
Aksaray'daki uyuşturucu operasyonu
GİRİŞ 18.04.2015 19:19 GÜNCELLEME 18.04.2015 19:19

Aksaray Valisi Şeref Ataklı, 39 kişinin gözaltına alındığı uyuşturucu operasyonuna ilişkin, "Uyuşturucuyla mücadelemiz halkımızın desteğiyle büyük bir kararlılıkla devam edecektir" dedi.

Vali Ataklı, valilik toplantı salonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, operasyonun Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı ile koordineli çalışma sonucu gerçekleştirildiğini söyledi.

Operasyonun uyuşturucu ticareti yaptıkları, halka baskı ve şiddet uygulayarak ev ve iş yeri kurşunladıkları tespit edilen kişilere yönelik düzenlendiğini vurgulayan Ataklı, şu bilgiyi paylaştı:

"Bu kapsamda, suç örgütüyle hareket ettikleri, değişik mahalle ve sokaklarda münferit olarak uyuşturucu sattıkları belirlenen yaklaşık 50 kişiye yönelik 06.00 saatlerinde 550 polisle operasyon düzenlendi. Helikopter destekli eş zamanlı operasyon sonucu 39 kişi yakalandı. Ayrıca kişilerin evlerinde yapılan aramada çok miktarda uyuşturucu, hap, ruhsatsız silah, tüfek, yüklü miktarda para ve çok sayıda hırsızlık malı ele geçirildi.

Uyuşturucuyla mücadelemiz halkımızın desteğiyle büyük bir kararlılıkla devam edecektir. Yakalanan şahıslar suç işlemek için örgüt kurmak, örgüt kapsamında uyuşturucu ticareti yapmak, iş yeri ve ikamet kurşunlamak, tehdit ve darp suçlarından Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığına sorgulamanın ardından sevk edilecektir."

Aksaray Emniyet Müdürlüğünce 500 polisin katılımıyla uyuşturucu operasyonu düzenlenmiş, eş zamanlı baskınlarda 40'tan fazla kişi gözaltına alınmıştı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Ligden mi çekiliyorlar? Fenerbahçe'den flaş karar
CHP'deki "para sayma" soruşturmasında yeni gelişme! Şüphelilerin ifadeleri ortaya çıktı