Bafra'da "3. Ekolojik Yaşam ve Tohum Takası Şenliği"

Bafra ilçesinde "3. Ekolojik Yaşam ve Tohum Takası Şenliği" yapıldı.

Bafra'da "3. Ekolojik Yaşam ve Tohum Takası Şenliği"
Bafra'da "3. Ekolojik Yaşam ve Tohum Takası Şenliği"
GİRİŞ 03.05.2015 17:46 GÜNCELLEME 03.05.2015 17:46

İlçenin Sürmeli Mahallesi'nde, Sürmeli Köyü Derneğince düzenlenen şenlik, mahalle ihtiyar heyetinin oluşturduğu halk oyunları ekibinin gösterisiyle başladı.

Şenlikte, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Bafra Yüksek Okulu Organik Tarım Bölümü öğrencileri ve Sürmeli Mahallesi çiftçileri, tohum takası yaptı.

Organik Tarım Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Kemal Ayan, Sürmeli'nin Samsun'un organik arka bahçesi olacağını belirterek, "Üniversite, çiftçi ve köylü işbirliğiyle organik köy oluşturduk. Tam 5 yıldır bu çalışmanın içerisindeyiz. Aynı zamanda organik tohumları çiftçilerimizle paylaşıyoruz ve bu paylaşımda çok güzel organik ürünler ortaya çıkarmaktayız. İnsanlarımızın sağlıklı ürün tüketebilmeleri için Sürmeli organik köyü, Samsun'un organik arka bahçesi olacaktır ve bunun için büyük gayret sarf ediyoruz" dedi.

Bafra Sürmeli Köyü Derneği Başkanı ve TEMA Vakfı Bafra Temsilcisi Süleyman Özata ise hedeflerinin, mevcut arazileri organik tarıma açmak olduğuna işaret ederek, şunları söyledi:

"4 yıldır gayretle uğraştığımız projemiz bugün meyvesini verdi. Sürmeli köyümüzde 27 kişi organik ürün müracaatında bulundu. Bunlardan 4'ü organik ürünü yetiştirme belgelerini aldı. Sürmeli köyündeki amacımız, bu ürünlerimizi köyümüzde yetiştirip pazarlamak, aynı zamanda da köyümüzü ekolojik turizme açmaktır. Köyümüz için farklı projeler ürettik, önümüzdeki haftalarda organik ürünlerin olduğu sabah kahvaltıları vereceğiz. Köylümüz bu projeye inanarak yola çıktı. Allah'ın izniyle çalışmalarımız devam edecek."

Şenliğe, AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, 19 Mayıs Belediye Başkanı Osman Topaloğlu, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ahmet Dursun, AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, CHP İlçe Başkanı Nihat Oktay, Sürmeli Mahallesi sakinleri ve çok sayıda davetli katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi