Paralel tutuklusu Karaca AİHM'e başvurdu

Paralel Yapı operasyonu kapsamında tutuklanan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca AİHM'e başvurdu.

Paralel tutuklusu Karaca AİHM'e başvurdu
Paralel tutuklusu Karaca AİHM'e başvurdu
GİRİŞ 06.05.2015 20:50 GÜNCELLEME 06.05.2015 22:24
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

5 aydır hükümete yönelik darbe operasyonu ve terör örgütü üyeliğinden tutuklu bulunan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca'nın avukatları, ağır hak ihlalleri ve telafisi imkansız mağduriyeti gerekçe göstererek, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvurdu. Taliye talebi için Anayasa Mahkemesi'ne başvuran Karaca'nın geçtiğimiz gün de Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tahliyesinin reddedilmişti. 

TAHLİYE VE 500 BİN EURO TAZMİNAT TALEBİNDE BULUNDU

14 Aralık Operasyonu kapsamında "Terör örgütü yöneticiliği" gerekçesiyle tutuklanarak Silivri Cezaevi'ne konulan Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, avukatları aracılığıyla Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) başvurdu. Karaca'nın ivedilikle tahliyesini talep eden avukatları, 500 bin Euro da tazminat talebinde bulundu.

Hidayet Karaca'nın çalışma dönemi ile tutuklanma sürecinin detaylı şekilde anlatıldığı başvuru dilekçesinde, geçen hafta tahliye kararı veren İstanbul 32. Asliye Ceza Mahkemesi'nin kararına da yer verildi. AİHM'in iç tüzüğüne değinilen dilekçede, Hidayet Karaca'nın keyfi olarak tutuklandığı ve hakkında verilen tahliye kararının uygulanmadığı öne sürüldü.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 18
  • Vatandas 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah size hidayet nasip etsin.
    Cevapla
  • Sadık 8 yıl önce Şikayet Et
    Yüzlerce asker binlerce tesettürlü insanları okuldan attırırken, AK Partiyi kapattırmak için kumpas kurarken, dindar insanları askeri okullardan ve TSK dan attırırken, binlerce esnafı yeşil sermaye diye fişleyip iş yaptırmazken iyiydi değil mi. Hem bu cuntacıları Hidayet Karaca mı hapse attı. Hükumet destekledi ve hakperest savcılar yapması gerekeni yaptı. Hepsi bu.
    Cevapla
  • metin 8 yıl önce Şikayet Et
    paralel tahliyenin asıl derdi buydu avrupaya bu resmi vermek için iki tane hakim kamikazilik yaptı altındaki asıl sebep bunları avrupada savunucu bir koz kullanmak içindi bunu da başardılar gibi görünüyor ahimin taraflı bir kadar vewreceği düşüncesindeyim görürsünüz bu davayı çar çabuk sonuçlandıracaklardır....
    Cevapla
  • ahmet kadı 8 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkede güçlülerin hukuku geöçerli..ne yapsın adam..
    Cevapla
  • bir adam 8 yıl önce Şikayet Et
    Yüzlerce askeri komplo ile yıllarca cezaevine atarken iyiydi dimi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor