Köpeğe kulübe yaptıran yüzbaşıya şok dava!

Ankara’da komutanı olduğu askeri birliğe giren sahipsiz bir köpeğe kışla bahçesinde köpek kulübesi yaptıran yüzbaşıya dava açıldı.

Köpeğe kulübe yaptıran yüzbaşıya şok dava!
Köpeğe kulübe yaptıran yüzbaşıya şok dava!
GİRİŞ 07.05.2015 06:02 GÜNCELLEME 07.05.2015 06:02
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Ankara'da topçu taburunda görev yapan yüzbaşıya dava açılmasına neden olan olay, 2012’de yaşandı.

İddiaya göre sanık yüzbaşının komutanı olduğu birliğin bulunduğu kışlaya sahipsiz bir köpek girdi. Kışladan çıkmayan köpeğe askerler bakmaya başladı.

Bir süre sonra askerler köpek için tahta kulübe yapıp üzerine branda çekti ve etrafını da tel örgüyle çevirdi. Askerin bakıp beslediği ve neşe kaynağı olan köpek, kışlanın bir parçası haline geldi.

Aradan 2 yıl geçti. Şikâyet üzerine yüzbaşı hakkında askeri savcı tarafından soruşturma başlatıldı. İnceleme yapıldı, soruşturma tamamlandı ve yüzbaşı hakkında soruşturmaya karar verildi. Bu soruşturma sonrasında da yüzbaşı hakkında askeri eşyayı kendi menfaatine kullandığı iddiasıyla dava açıldı.

3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak olan yüzbaşı, maddi olmasa bile hayvan sevgisini tatmin etmek suretiyle manevi menfaat sağlamakla suçlanıyor.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 10
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    davaya bakacak Hakîmin vicdanı inşallah komutanı kurtarır vahim bir dava ecdat leyleklere vakıf kurmuş biz kulübeye dava yazık
    Cevapla
  • Yaşar PELVAN 8 yıl önce Şikayet Et
    Saçma sapan işlerle uğraşıyorlar ya neymiş askeri eşyayı kendi menfaatine kullanmışmış ulan bazıları devleti soyuyor 2 tahta parçasından ne olacak can sonuçta..Yazık koskoca adamlarsınız çocuk çocuk işlerle uğraşıyorsunuz
    Cevapla
  • VATANDAŞ 8 yıl önce Şikayet Et
    hayvan düşmanları.
    Cevapla
  • adil ece 8 yıl önce Şikayet Et
    ne kadar saçma bir dava
    Cevapla
  • Esra E. 8 yıl önce Şikayet Et
    Saçma
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı