Annenin telefonu polisi harekete geçirdi

Dün sabah saatlerinde Okmeydanı’nda bir eve düzenlenen operasyonun perde arkasından ''anne telefonu'' çıktı.

Annenin telefonu polisi harekete geçirdi
Annenin telefonu polisi harekete geçirdi
GİRİŞ 07.05.2015 06:37 GÜNCELLEME 07.05.2015 06:37

14 yaşındaki oğlu, DHKP-C sempatizanı abisinin yanına gidince anne polisi aradı, “Bir oğlum gitti, diğerini kurtarın” diye ağladı. Polis dün Okmeydanı’nda yaptığı operasyonla çocuğu tutulduğu evden aldı

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri dün sabah saatlerinde Okmeydanı’nda bir eve operasyon düzenledi. Operasyon Bursa’da yaşayan bir annenin başvurusu üzerine yapıldı. Anne A.A, küçük oğlu F.S.A.’nın 1 Mayıs’tan önce evi terk ederek DHKP-C’ye katıldığını ancak tüm çağrılarına rağmen oğlunun örgütün elinde zorla tutulduğunu belirterek polise şikayetçi oldu.

DİĞER OĞLU ÖRĞÜT ÜYESİ

A.A.’nın 23 yaşındaki bir oğlunun da DHKP/C örgütü üyesi olduğu, 14 yaşındaki F.S.A.’nın da dönem dönem Bursa’dan ağabeyinin yanına geldiği ve örgüt adına Okmeydanı’ndaki eylemlere de katıldığı öğrenildi. F.S.A.’nın son olarak da 1 Mayıs eylemlerine katılmak üzere İstanbul’a geldiği anlaşıldı. Oğlunun evden ayrılmasının ardından anne A.A.’nın İstanbul’daki oğlunu arayarak kardeşini geri göndermesini istediği ama F.S.A’nın dönmediği öğrenildi. Bunun üzerine anne de oğlunu diğer oğlu gibi örgüte kaptırmak istemediği için polise başvurdu.

1 MAYIS'A KATILMIŞ

Anne A.A’nın başvurusu üzerine İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Polis 1 Mayıs eylemlerinin olduğu gün de dahil olmak üzere F.S.A.’nın ağabeyini takip ederek küçük çocuğun nerede kaldığını tespit etti. Okmeydanı’ndaki ev üç gün boyunca izlendi. Eve giren çıkanlar belirlendi. F.SA.’nın kurtarılması için dün sabaha karşı da operasyon düzenlendi. Operasyonda evde bulunan F.S.A. ile birlikte 4’ü kadın 9 kişi de gözaltına alındı. Gözaltına alınan kişilerin ‘’terör örgütü üyesi olmak, hürriyeti tahdit ve küçük yaşta çocuğu zorla alıkoymak’’ iddialarıyla adliyeye sevk edileceği öğrenildi.

KAYNAK: VATAN
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!