Sami Hoştan'ı Veli Küçük uğurladı

Hayatını kaybeden Susurluk ve Ergenekon Davası sanıklarından Sami Hoştan, son yolculuğuna uğurlandı.

Sami Hoştan'ı Veli Küçük uğurladı
Sami Hoştan'ı Veli Küçük uğurladı
GİRİŞ 13.05.2015 17:34 GÜNCELLEME 13.05.2015 17:34
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Susurluk ve Ergenekon davası sanıklarından işadamı Sami Hoştan için Ataköy 5. Kısım Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. 

Cenazeye Ergenekon davası sanıklarından emekli general Veli Küçük, Türk Ortadoks Patrikhanesi Basın Sözcüsü Sevgi Erenerol ve Doç. Dr. Emin Gürses gibi isimler katıldı.

TATLISES DE ÇELENK GÖNDERDİ 

Yoğun ilginin olduğu cenaze törenine Sedat Peker, Sedat Şahin, İbrahim Tatlıses ve Ayhan Çarkın ise çelenk gönderdi. Cenazede Sami Hoştan’ın annesi Makbule Hoştan ve eşi Nuriye Hoştan taziyeleri kabul etti.

Cenazede konuşan emekli general Veli Küçük, “Üzgünüz. Çok sevdiğimiz bir kardeşimizi kaybettik. Söylenecek bir şey yok. 35-40 senedir tanıdığım bir arkadaşımdı. Aile dostumuzdu. Biz cezaevinde de beraberdik. Aynı koğuşta kalıyorduk. Sık sık hastanede yanına gidiyordum, ailesiyle ilgileniyordum. Amcaları sayılırım çocuklarının. Sürekli görüşüyordum. Aynı koğuşta kaldığımızda da rahatsızlığı vardı. Pek tedavi de olamadı cezaevinde. Şartlar müsait değildi. Allah rahmet eylesin” dedi.

Ergenekon davası sanıklarından Doç. Dr. Emin Gürses ise, Sami Hoştan ile hapishanede birlikte kaldıklarını hatırlatarak, “Hapiste zaten hastalığı nüksetmişti. Göndermediler hastaneye. İlerledikten sonra tahliye oldu. Sonra çoğu zamanını da hastanede geçirdi. Geç kalınmıştı maalesef Muzaffer Tekin’de olduğu gibi. Muzaffer Tekin de hastalanınca çıkarmadılar, sonra oradaki profesör arkadaş ‘geç kaldınız’ dedi. Sami abiyi çok severdik. Hapiste bize yardımcı oldu. Büyüğümüzdü. Allah rahmet eylesin. En son hastanede görüşmüştük” ifadelerini kullandı.

Hoştan’ın cenazesi, defnedilmek üzere Zincirlikuyu Mezarlığı’na götürüldü.

HEM SUSURLUK HEM ERGENEKON'DAN CEZA ALDI 

Ergenekon davasında 10 yıl hapis cezasına çarptırılan Sami Hoştan, dün gece tedavi gördüğü özel hastanede hayatını kaybetmişti. Hoştan uzun süredir kanser tedavisi görüyordu. Hoştan Ergenekon haricinde Susurluk davasında da 4 yıl hapis cezası almıştı. Hoştan hakkında uyuşturucudan da dava açılmıştı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 3
  • kislaliyiz.com 8 yıl önce Şikayet Et
    topragı bol olsun ermeni çetelerine geçit vermemeliyiz
    Cevapla
  • osmanlı 8 yıl önce Şikayet Et
    gene ekibi kurmuşlar.
    Cevapla
  • NÜSRET SİİRT 8 yıl önce Şikayet Et
    gencleri zehirlediniz ALLAH cc hesabını soracaktır
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması