Bakan açıkladı: 946 PKK'lı teslim oldu

23 Mart 2013'ten bugüne kadar gerek yurtiçinde gerek yurtdışında 946 terörist teslim oldu.

Bakan açıkladı: 946 PKK'lı teslim oldu
Bakan açıkladı: 946 PKK'lı teslim oldu
GİRİŞ 17.05.2015 09:27 GÜNCELLEME 17.05.2015 09:27
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz,  teslim olan terörist sayısından son dönemde dikkat çekici bir artış yaşandığını  belirterek, 23 Mart 2013'ten bugüne kadar gerek yurtiçinde gerek yurtdışında 946  teröristin teslim olduğunu açıkladı.
 
Yılmaz, katıldığı AA Editör Masası'nda, gündeme ilişkin soruları  cevapladı. Teslim olan terörist sayısında bir artış olup olmadığına ilişkin soru  üzerine Yılmaz, son dönemde teslim olan terörist sayısında ciddi bir artışın göze  çarptığını söyledi. 
 
 "23 Mart 2013'ten bugüne kadar gerek yurtiçinde gerekse de yurtdışında  teslim olan teröristlerin sayısı 946 kişidir. Bine yakın terörist teslim oldu. Bu  büyük bir sayı" diyen Yılmaz, bu sayının Türkiye'de hayatın normalleşmeye devam  ettiği bir durumun göstergesi olduğunu ifade etti. 
 
Türkiye'de gerilime, çatışmaya ve şiddete yol açan suni gerilimlerin  ortadan kaldırıldığını belirten Yılmaz, "Huzur aynı sağlık gibi kaybedildiğinde  değeri anlaşılır. Hatta huzur hava gibidir, varken hiç kıymeti bilinmez ama hava  alamadığınızda havanın kıymetini bilirsiniz. Biz Türkiye'de huzuru sağladık.  Çevremizde bir ateş çemberi var ama ülkemize gelen her savunma bakanı 'bu kadar  ateş çemberi içerisinde ateşin size sirayet etmemesini nasıl sağlıyorsunuz?' diye  soruyor. Bunu cevabı; halkın istikrar ve güvene verdiği önem, bize olan duaları"  diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • vedat 8 yıl önce Şikayet Et
    Örgüte katılımları devlet sağlamıyor ama örgütten kopmaları devlet başardı.Örgüte katılımları neden söylesin ki devlet.Çok merak ediyorsan git pkk kanallarından öğren.
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    5 yila kadar sikayeti olmayan kamu davalarina da af istiyoruz
    Cevapla
  • misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    5 yila kadar olan sikayeti olmayan davalara af istiyoruz
    Cevapla
  • yunus 8 yıl önce Şikayet Et
    Örgüte katılanlarıda açıklasanız..
    Cevapla
  • ahmet 8 yıl önce Şikayet Et
    ya ne kadar katılım oldu ondanda haber versenenize
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı