PKK'nın tüm engellemelerine rağmen açılıyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki havalimanı, terör örgütünün tüm engelleme çabalarına rağmen tamamlandı.

PKK'nın tüm engellemelerine rağmen açılıyor
PKK'nın tüm engellemelerine rağmen açılıyor
GİRİŞ 22.05.2015 12:34 GÜNCELLEME 22.05.2015 12:34
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Alınan bilgiye göre, uzun çalışmaların ardından Yüksekova'daki havalimanından ilk uçuşlar 26 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

Üst düzey devlet protokolünün katılacağı törenle açılacak havalimanı, yapım aşamasında terör örgütünün birçok eylemine maruz kaldı.

Bölge kırsalında faaliyet gösteren örgüt üyeleri, bildirilerle inşaatta çalışanları ve inşaat için malzeme satanları tehdit etti.

Havalimanının askeri amaçlarla inşa edildiğini ileri süren teröristler, inşaatta çalışanları "olacaklardan sorumlu değiliz" ifadeleriyle korkutmaya çalıştı. Terör örgütü üyeleri sadece tehdit etmekle kalmayıp havalimanı inşaatına terörist saldırılarda da bulundu.

Bu kapsamda terör örgütü üyelerinin havalimanı şantiye alanına bıraktıkları el yapımı bomba güvenlik güçlerince etkisiz hale getirildi. Havalimanı inşaatına malzeme taşıyan araçlara da saldıran teröristler farklı zamanlarda toplam 2 iş makinesi ile 11 kamyonu kundakladı, araçların şoförlerinden bazılarını kaçırdı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 12
  • barış 8 yıl önce Şikayet Et
    aslında pkk istiyor nedenbmi devlet yatırım yaptıkça oda mütahidin yakasına yapışıyor para istiyor vermesse yakıyor yıkıyor öldürüyor
    Cevapla
  • vatansever 8 yıl önce Şikayet Et
    pkk teror örgütü doğunun gelişmesini istemiyor çünkü öyle emir almışlar tc'yi büyüten her adımı engelleyin diye hakkari ve tüm doğu bölgesi gelimesi için havalimanları şart
    Cevapla
  • Doğulu 8 yıl önce Şikayet Et
    Onlar yıkar Ak parti yapar.
    Cevapla
  • insafff 8 yıl önce Şikayet Et
    Kafkasyali, bilmezler dostum bilmezler... Hele Ferit Melene(van havaalani) gitmek için, y.ova&van; Hakkari&Van arasi yolu hiç bilmez bu kardeş(ler)im... Oradaki basta memurlar için bu hizmetin ne büyük bir nimet olduğunu bir bilseniz varya...
    Cevapla
  • Hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    Kandilin tepesine şanlı bayrağımızı dikmeden bu sorun çözülmez. Şehirdeki ve meclisteki uzantılar gücünü kandilden alıyor. İnşallah seçimlerden sonra hükümetimiz bu hainleri bitirecektir.Bölgede yaşayan müslüman kürt kardeşlerimiz de pkk nın bitirilmesini istiyor ve bekliyor. O zaman ne ermeninin ne de israillinin sesi çıkamayacak.
    Cevapla
  • düsünce 8 yıl önce Şikayet Et
    sanlı bayragı kandile diksen ne olacak yani o bayrak tüm ülkenin bayragı ne anlamı olacak yani
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz