Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi

Başbakanlık Sağlık Koordinatörlüğü, Türkiye Yeşilay Cemiyeti ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin işbirliğiyle düzenlenen "Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi", sona erdi.

Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi
Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi
GİRİŞ 24.05.2015 08:52 GÜNCELLEME 24.05.2015 08:52

Vali Ahmet Hamdi Nayir, zirvenin tamamlanması nedeniyle Pelitözü Gölparkta düzenlenen yemekte, üniversitenin önemli bir konuyu tespit ettiğini ve güzel bir ilgi görerek, yüksek bir katılımla zirvenin başarıyla tamamladığını bildirdi.

Rektör Prof. Dr. Azmi Özcan da çalışmaların bu şekilde devam etmesi halinde Bilecik'in Marmara Bölgesi'nde aktif, aranılan ve parlayan bir şehir olarak çıkmasının muhtemel olduğunu belirtti.

Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlhan Doran ise tarım, beslenme, sağlık ve diğer konuların uzmanlarca değerlendirildiğinde, insanlık tarihinin önemli bir sorunu olan sağlıklı beslenme konusunda ciddi adımlar atılarak, insanların doğal beslenmesine dönük kararlar alınacağını söyledi.

Michigan State Üniversitesi Bitki, Toprak ve Mikrobiyal Bilimlerinden Dennis Fulbright da Türkiye'de yaşayan insanların sağlıklarına daha fazla önem vermeye çalıştıkları gözlemlediğini belirterek, hastalık olduğu zaman sağlıklı bitki elde edilemeyeceğini, bitkileri hastalıklardan korunması halinde sağlıklı yaşanabileceğini ifade etti.

Zirveye katılan katılımcılar daha sonra tarihi mekanları ziyaret etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Tel Aviv müzakerelerde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!