Adıyaman'da "Sahabe Projesi" çalışmaları

Adıyaman Valisi Demirtaş: - "Tamamlandığında sadece bir cami değil, caminin etrafında muazzam bir rekreasyon olacak. Bu da Adıyaman'a farklı bir renk, farklı bir zenginlik katacaktır"

Adıyaman'da "Sahabe Projesi" çalışmaları
Adıyaman'da "Sahabe Projesi" çalışmaları
GİRİŞ 24.05.2015 17:46 GÜNCELLEME 24.05.2015 17:46

Adıyaman'da, Sahabe Safvan Bin Muattal'ın kabrinin bulunduğu bölgeye yapılan cami ve külliyenin inşaatı devam ediyor.

Adıyaman Valisi Mahmut Demirtaş, Türkiye'de yeri kesin olarak bilinen iki sahabeden biri olan Safvan Bin Muattal'ın Samsat ilçesindeki kabrinin yanında inşa edilen Sahabe Cami ve Külliyesi'nin inşaatını incelemelerde bulundu.

Beş bin metrekare kapalı alana sahip cami ve külliye inşaatı hakkında yetkililerden bilgi alan Demirtaş, çalışmaların hızlandırılması istedi.

Demirtaş, yaptığı açıklamada, Sahabe Cami ve Külliyesi'nin Adıyaman'ın manevi coğrafyasının en önemli yapı taşlarından birini oluşturacağını söyledi.

Caminin kaba inşaatının iki ay içerisinde bitirilmesini planladıklarını ifade eden Demirtaş, "Tamamlandığında sadece bir cami değil, caminin etrafında muazzam bir rekreasyon olacak. Bu da Adıyaman’a farklı bir renk, farklı bir zenginlik katacaktır" dedi.

Vatandaşların bölgeye daha kolay ulaşmasını sağlamak, ibadetlerini daha rahat ve huzurlu bir ortamda yapabilmeleri için alanın iç ve çevre yollarının düzenlenmesine başladıklarını belirten Demirtaş, projenin tamamlanmasıyla birlikte manevi günlerde ibadet ve etkinliklerin burada yapılacağını bu sayede kentin bir cazibe merkezi olacağını kaydetti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi
Resmen Türkiye’nin 50 milyar TL’sini çaldılar! Vergi oyununun dev faturası...