Türkiye bu doktor ve çocuğu konuşuyor

Doktor, ameliyat etmek üzere olduğu çocuk hasta tedirgin olunca sedyeye yanına uzandı, elini tuttu ve 'haydi beraber uyuyalım' dedi.

Türkiye bu doktor ve çocuğu konuşuyor
Türkiye bu doktor ve çocuğu konuşuyor
GİRİŞ 25.05.2015 11:09 GÜNCELLEME 25.05.2015 11:12
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erbuğ Keskin, küçük hastası Ender ile birlikte ameliyathaneye geçti. O sırada minik hasta tedirgin oldu. Prof. Dr. Keskin, “Hadi yanına yatayım beraber uyuyalım” dedi. Asistan hekimlerden biri  de bu anı fotoğrafladı. Sonra bir anda  "şefkat çekimi" fotoğraf fenomen haline geldi. Fotoğraf, Facebook ve Twitter'da büyük bir hızla yayıldı, 5 binden fazla insan paylaştı, 2.5 milyon kişiye ulaştı.

Fotoğrafa bakanlar ise hem duygulandı hem de yorumlarıyla duygulandırdı. Prof. Dr. Keskin, “Her gün yüzlerce doktorun yapmakta olduğu bir şeyi yapmıştım. Ender, ameliyathaneden korkunca yanına uzandım uyuyana kadar. Bütün çocukların elini tutar, sarılırız zaten, onlar bize emanettir orada. Bunu bütün hekimler yapar. Ama fotoğrafın altına yapılan yorumlar beni çok mutlu etti. Eleştirilmeye, yıpratılmaya o kadar alışmışız ki güzel sözcükler gerçekten kuvvet verdi” diyerek gösterilen ilgiye şaşkınlığını dile getirdi.

Prof. Dr. Keskin, “Benim için en güzeli; sağlıkçı olmayan yüzlerce insan, sağlıkçılar için çok güzel şeyler yazdılar, yorumlar yaptılar, kendi güzel hastane anılarını anlattılar. Hep mesleğimizin kötülenmesine alışmışız. Öyle hoşuma gitti ki...” dedi.

YORUMLAR 16
  • Ben 8 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlık için en sıkıntılı gün olacak mahşerde Alemlerin Rabbi de seni rahatlarsın hocam.
    Cevapla
  • garip 8 yıl önce Şikayet Et
    Her kesiminle yürü Türkiyem kim tutar seni
    Cevapla
  • MERT 8 yıl önce Şikayet Et
    ege üniv. hastanesinde 2005 yılında 2 aylık oğlumun kolundan ağlatmadan kan alan hemşireye şahit oldum ben kardeşim. kötüsü varmı var ama bugün güzeli konuşalım.
    Cevapla
  • Misafir 8 yıl önce Şikayet Et
    şu an hastanede sıradayım suratımıza bakan yok.
    Cevapla
  • misafir. 8 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun. Ben de şunu söyleyeyim, Şimdiye kadar hiç bir doktor benden para pul istemedi (devlet hastanelerinde) hatta genç bir öğretmenken yıllar önce bir özel doktor "ben memurdan para almam" dedi ve ücret almadı. Kaç kere ameliyat vesilesiyle servise, doktorlara götürdüğüm yaş pasta ve baklavaları bile geri çevirmek istediler. Bana Allah hep iyilerini rastgetirdi darısı herkesin başına inşallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi!