"Örnek Mahalle" projesi

Gümüşhane Belediyesince uygulanacak projenin temeli törenle atıldı

"Örnek Mahalle" projesi
"Örnek Mahalle" projesi
GİRİŞ 25.05.2015 16:24 GÜNCELLEME 25.05.2015 16:24

Gümüşhane Belediyesi tarafından uygulanacak, "Örnek Mahalle" projesinin temeli törenle atıldı.

Yeni Mahalle'de düzenlenen törene, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın, Belediye Başkanı Ercan Çimen, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, AK Parti İl Başkanı Hakkı Gündüz, Yeni Mahalle Muhtarı Yunus Çimen, diğer ilgililer ve vatandaşlar katıldı.

Aydın, burada yaptığı konuşmada, Gümüşhane için kurdukları hayallerin tek tek yerine geldiğini belirterek, "Gümüşhane Belediyesi 15 yıllık bağlı prangalarda kopmanın verdiği heyecanla yüksek ve hızlı koşmanın zevkini yaşıyor. Başkan Ercan Çimen, şehrin her yerine bir kazma vurmaya başladı, Allah ondan razı olsun" dedi.

Çimen, şehrin ihtiyaçlarını ve yapılması gerekenleri çok iyi bildiklerini vurgulayarak, "Gümüşhane'yi modern bir kent haline getireceğiz. Süreci buradan başlattık. Kaldırım ve yürüme yollarıyla güzel bir mahalle oluşturacağız" diye konuştu.

Projenin ikinci etap çalışmaları kapsamında, Emirler Mezarlığı'nın üst kısmında yeni mezarlık yeri yapılacağını anlatan Çimen, şöyle devam etti:

"Ayrıca, 42 konutun bulunduğu alanın yanına 100 konut daha yapacağız. Çalışmalar tamamlandığında Yeni Mahalle, örnek mahalle olacak. 'Şehrimizin her noktasını 2015 yılında şantiyeye çevireceğiz' demiştik. Bu sözümüzün arkasındayız. Bundan sonra daha hızlı koşacağız. Buradaki çalışmayı hem öz kaynaklarımız hem de hayırsever iş adamı Hüsamettin Çimen ve Osman Akgül'ün katkılarıyla yapacağız. Projeyi 13 mahallemizde de uygulamayı amaçlıyoruz."

Çimen, muhtar evi yapılan arazinin tahsisi dolayısıyla İl Özel İdaresi nezdinde Vali Yücel Yavuz'a teşekkür etti.

Muhtar Yunus Çimen ise çalışmanın mahalle için büyük bir hizmet olduğunu dile getirerek, Başkan Çimen ve diğer ilgililere şükranlarını sundu.

İş adamı Hüsamettin Çimen'den, muhtar ve taziye evi yapımını üstlenme sözü de alan Aydın ve Başkan Çimen, temele harç atarak çalışmayı başlattı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak
Kamikaze İHA DELİ ihracat hedefine ilerliyor