Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İzmir'de tabiatla iç içe vakit geçirmek ve aileleriyle bir arada piknik yapmak isteyenlerin tesis ettikleri alanları kullandığını belirterek, "Bu maksatla İzmir'de son 13 yılda 58 mesirelik alan oluşturduk, 2019'a kadar 20 adet daha oluşturacağız" ifadesini kullandı.

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu:
GİRİŞ 26.05.2015 12:42 GÜNCELLEME 26.05.2015 12:42

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakan Eroğlu, İzmirlilere boş vakitlerinde stresten uzak ve hoşça vakit geçirebilecekleri alanlar oluşturduklarını bildirdi.

Ülke genelinde olduğu gibi İzmir'de de mesireler tesis ettiklerini anımsatan Eroğlu, "Şehrin gürültüsünden ve stresinden uzaklaşıp huzurlu bir ortamda tabiatla iç içe vakit geçirmek ve aileleriyle bir arada piknik yapmak isteyen İzmirli vatandaşlarımız, tesis ettiğimiz bu alanları kullanıyor. Bu maksatla İzmir'de son 13 yılda 58 mesirelik alan oluşturduk, 2019'a kadar 20 adet daha oluşturacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Eroğlu, İzmir'de 76 ağaçlandırma ve ormancılık projesi ile yol kenarları, okul ve hastane bahçeleri gibi kamusal alanları da yeşillendireceklerini ifade ederek, İzmirlilerin yeşil ile iç içe yayabileceği güzel bir İzmir ortaya çıkarılacağını kaydetti.

Mesirelerde içme suyu, temizlik ve tuvalet gibi ihtiyaçların en iyi şekilde karşılanması hususunda azami hassasiyet gösterileceğini, Bakanlığının yaptığı ancak özel sektör tarafından işletilen alanlarda düzenlemeler gerçekleştirileceğini, İzmirlilerin mağdur edilmemesi için gerekenlerin yerine getirileceğini belirten Eroğlu, mesirelerde engelliler için de düzenlemeler yapılacağını bildirdi.

Bakan Eroğlu, "Engelli vatandaşlarımıza da hareket imkanı sağlayacak, onları tabiat ile bütünleştirecek, terapi ortamı sağlayacak şekilde çalışmalar yapacağız. Daha önce tesis edilen alanlarda da buna yönelik çalışmalar yapılacak" ifadesini kullandı.

Mesirelerin orman yangınlarının azaltılmasına katkısı olduğunu kaydeden Eroğlu, piknik maksadıyla bu alanlarda bir araya gelinmesi, lüzumlu emniyet tedbirlerinin alınması ve piknik için tasarlanması sebebiyle yangın riskinin en aza indiğini belirtti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü