Karesi Belediyesi, 45 öğrenciyi Almanya'ya eğitime gönderecek

Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, ikili değişim programıyla 45 öğrenciyi hem eğitim almaları hem de çalışmaları için Almanya'ya göndereceklerini söyledi.

Karesi Belediyesi, 45 öğrenciyi Almanya'ya eğitime gönderecek
Karesi Belediyesi, 45 öğrenciyi Almanya'ya eğitime gönderecek
GİRİŞ 26.05.2015 14:19 GÜNCELLEME 26.05.2015 14:19

Balıkesir İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lises'nde ildeki tüm meslek liselerinin katıldığı Meslek Tanıtım Günleri Bilim Şenliği programı gerçekleştirildi.

12 meslek lisesinin alan tanıtımı yaptığı bilim şenliği, Karesi Belediyesi, Güney Marmara Kalkınma Ajansı, İşkur, Sosyal Güvenlik Kurumunun katkılarıyla düzenlendi.

Yılmaz, şenliğin açılışında, Balıkesir’e yatırıma gelen bazı yabancı yatırımcıların, meslek liseli sayısının azlığından yatırımlarını ertelediklerini belirterek, bu çerçevede belediye olarak 45 lise öğrencisini Avrupa ülkelerine eğitime göndereceklerini söyledi.

Yurt dışında görüşme sağladığı iş adamlarının yatırım için insan kaynağı gereksinimlerini hatırlattıklarını dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:

" Şehrin en iddialı olduğu konu güneş panelleri ve rüzgar enerjisi üretmek. Bilişim ve yazılım olarak ciddi alt yapıları olan bir şehir. Ziyarette yaptığımız görüşmelerimizde Balıkesir'de insan kaynağı bulabilirsek 'milyar dolarlık yatırımlar yapabiliriz' dediler. Biz de hemen alt yapısını çalıştık ve Balıkesir'e davet ettik. Üniversitemizden hocalarımızla beraber hemen toplantı yaptık. Yaptığımız toplantı sonucunda da meslek liselerinin son sınıflarında ve meslek yüksek okulunda okuyan öğrencilerle bir anlaşma yaparak ikili değişim programı ile onları Almanya'ya göndermeye karar verdik. 45 öğrenci, fabrikada üç gün çalışıp, iki gün eğitim alacak. Öğrenciler yetiştikten sonra o fabrikanın personeli olarak, Türkiye'de yapılacak fabrikalarda çalışacak".

Açılışın ardından davetliler, öğrencilerin okulun bahçesine ve spor salonuna açtığı stantları gezdi. Helikopterden robota, yeraltı zenginliklerinden mimariye kadar ilginç ürünlerin tanıtıldığı stantları inceleyen Vali Mustafa Yaman ve Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Sağlık Meslek Lisesi standında tansiyonlarını da ölçtürdü.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti'den İsrail'in alçak paylaşımına sert tepki: Katliam şebekesini rahatsız ediyor
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!