20 yıllık hayal için bir bir bırakıyorlar

Erdoğan pankartı işaret etti, müjdeyi verdi binlerce servisçi ise harekete geçti. Çok sayıda servisçi plakayı almadan sözünü şimdiden tuttu.

20 yıllık hayal için bir bir bırakıyorlar
20 yıllık hayal için bir bir bırakıyorlar
GİRİŞ 27.05.2015 11:03 GÜNCELLEME 27.05.2015 17:00
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Kenan Biter'in haberi

Büyük Esnaf Buluşması’nda 'Verin plakayı, bırakalım sigarayı' pankartına atıfta bulanarak servisçilerden sigarayı bırakma sözünü alıp plaka müjdesi veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sektörde iş yapan binlerce kişide büyük heyecana yol açtı.

Erdoğan'ın müjdesi sonrasında alacakları plâkanın hayalini kurmaya başlayan yaklaşık 60 bin servisçi verdikleri sözü tutmak için de harekete geçti...

20 YILLIK SORUN ÇÖZÜME KAVUŞUYOR

1986, 1994 ve 1995 yıllarında ayrı ayrı alınan kararlar ve Danıştay’ın ‘’İptal’’ ve ‘’Geri alma’’ kararlarına rağmen 20 yıldır bir türlü çözülemeyen sorun yüzünden her önüne gelenin aldığı servis aracı ile sektöre girebildiğini ve kafasına göre taşımacılık yapabildiğini söyleyen İstanbul Servis Araçları İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı Hamza Öztürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın pankartlar üzerinden verdiği müjdenin binlerce servisçi esnafını çok mutlu ettiğini ve kendisine çok sayıda teşekkür mesajı geldiğini söyledi. 

MİNİBÜS VE TAKSİ GİBİ SABİT PLAKA

Verilen müjde sonrasında bu sorunun tarihe karışacağını ve her elini kolunu sallayanın sektöre giremeyeceğini söyleyen Öztürk, plaka tahdidi uygulaması ile artık servisçilerin de taksi ve minibüsçüler gibi bir plakasının olacağını dile getirirken, plakalarda hangi harfin olacağını ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Emniyetin belirleyeceğini vurguladı.

YAKLAŞIK 60 BİN ARACI KAPSIYOR

Odalarına 13 bin 800 üye ile birlikte 20 bine yakın aracın kayıtlı olduğunu ve diğer esnaf odaları ile topladığında bu rakamın 56 bin araca çıktığını söyleyen Öztürk, plaka uygulamasının belediyeden çalışma izni alan araçları kapsayacağını aktardı.

EĞİTİMLER VERİLECEK

Dağıtılacak plakalar ile sektörün belli bir disiplin altına gireceğini ve getirilecek kriterler ile bu alanda daha eğitimli kişilerin çalışmasının da önünün açılacağını söyleyen Öztürk, serviscilere yeni uygulama ile öfke kontrolü, çocuk psikolojisi, trafik bilgisi, halkla ilişkiler ve ilk yardım gibi alanlarda eğitimler verileceğini söyledi.

KORSAN SERVİS ÇEKENE CEZA

Kurallara uymayanın plâka hakkının elinden alınacağını da söyleyen Öztürk, uygulamanın başlaması ile birlikte kendisine bu alanda çalışma plakası verilmemiş araçların da servis işi yaptığının tespit edilmesi halinde çok ciddi cezalara maruz kalacağını belirtti.

SERVİSLERİN DEĞERİ ARTACAK

Plâka ile birlikte oluşacak değer artışları ile ilgili de konuşan Öztürk, "Plakamız 300-500 lira etti bunu satalım derdinde olan insanlar değiliz, asla olmayacağızda. Plaka ile birlikte doğal olarak fiyatlarda belli bir yükseliş olacak. Ancak taksi ve minibüs plakalarındaki gibi fiyatlarımız tabiki de uçup gitmeyecek." diye konuştu. 

BÜYÜK BULUŞMA

Öztürk, binlerce servisçi esnafının merakla beklediği görüşmenin ise bugün veya yarın Kadir Topbaş ile gerçekleştirileceğini söyledi.

BİR BİR SİGARAYI BIRAKIYORLAR

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verilen sigarayı bırakma sözünü tutmak için harekete geçtiklerini ve şimdiden çok sayıda servisçinin odayı arayarak sigarayı bıraktığını da söylediğini belirten Öztürk, "Bugün itibari ile odamızın internet sayfasında sigarayı bırakma kampanyası başlattık. Yarından itibaren ise hem merkez hem de şubelerimizde bunun takipçisi olacağımızla alakalı cephelerimize pankartlarımızı asacağız. Araç camları için afişler de yaptırıyoruz. Çok yakında trafikte bu tarz afişlere de sıklıkla rastlayacaksınız" diye konuştu.

kenan.biter@haber7.com

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 29
  • ayhan terzi 8 yıl önce Şikayet Et
    Şu plaka işi çözülsede hemen satsam çok borcum var
    Cevapla
  • yavuz kılıç 8 yıl önce Şikayet Et
    Ha ben demiştim kadıköy ve ünalan imam hatip servis sorumlusuyum tanıyan tanir beni bu iş yaştir ne değişecek sanki ben yine aynı parayı verecem sende çalışacaksın senden çok var ama. Benden çok yok anladınmı piyasada araç çoğaldı malzeme çok yani hayırlı işler bana :)
    Cevapla
  • mevlüt gül 8 yıl önce Şikayet Et
    Ticari Aracı eskiden yol belgesi olan herkes plaka alabilecek seçimden sonraya kaldı gibi hayırlısı olsun şimdiden herkese
    Cevapla
  • Hasan Hüseyin 8 yıl önce Şikayet Et
    hepiniz aç kalacaksınız farkında değilsiniz büyük şirketler kendi servisini kendi yapacak hepsi böyle olacak zaten o zaman plaka milaka görürsünüz
    Cevapla
  • erco 8 yıl önce Şikayet Et
    Yav kardesim ne zaman.belli olacak bu yeter aradan 3bucuk ay gecti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fransa'dan sürpriz 'Gazze' hamlesi! 48 saat içinde...
Başkan Erdoğan'dan dev operasyon sinyali: Sınırımız komple garanti altına alınacak