Dikkat! Bu alanlara girmek yasak

Siirt Valiliği, Pervari ve Eruh ilçelerinde bulunan Yazlıca ve Yassı Dağı bölgelerinin 'geçici güvenlik bölgesi' ilan etti.

Dikkat! Bu alanlara girmek yasak
Dikkat! Bu alanlara girmek yasak
GİRİŞ 27.05.2015 12:20 GÜNCELLEME 27.05.2015 12:20

Valilik, vatandaşların 31 Aralık 2015 tarihine kadar can güvenliği nedeniyle söz konusu alanlara girişinin yasaklandığını belirtti.

Siirt Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Bakanlar Kurulu'nun 16 Mart 2015 tarihindeki kararı ile Siirt'te iki bölge geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edildi. Geçici güvenlik bölgesi ilan edilen bölgelerin haritalarının da verildiği açıklamada, "Siirt iline bağlı Pervari İlçesi Yazlıca Dağı ve Eruh İlçesi Yassıdağı bölgesinde yer alan alanlar, 1 Mart-31 Aralık 2015 tarihleri arasında belirtilen bölgelere vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından girişleri yasaklanmıştır" denildi.

Siirt'te, 21 yıl aradan sonra 3 yıl önce geçici güvenlik bölgesi uygulamasına son verilerek sivillerin girişine açılan alanların yeniden askeri bölge ilan edilmesi söz konusu bölgelerde yaylalara çıkan vatandaşların tepkisine yol açtı. 

İHD Siirt Şube Temsilcisi Zana Aksu, bölgede çözüm sürecinden beri söz konusu alanların halka açık olduğunu ve özellikle göçerlerin hayvanlarını bu bölgelerdeki yaylalara çıkardığını belirterek, "Siirt Valiliği, kararın Bakanlar Kurulu'ndan alındığını söylüyor. Ancak, bize göre talep valilikten gitmiş. Seçim sonrası bölgede geliştirilecek askeri operasyonlarn için bu alanların yasaklandığını düşünüyoruz. Bu da bizi tedirgin ediyor. Halen söz konusu bölgelerde yaşayan göçerler ve hayvanları bulunmaktadır. Şimdiden söz konusu bölgelere askeri sevkiyatlar yapılmaktadır" dedi.
 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İkinci Köksal vakası! CHP'li aday kapıyı DEM Parti'nin suratına çarptı: Şerefsizlere...
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?