Uşak Üniversitesi ile Başkurt Üniversitesi arasında protokol

Uşak Üniversitesi ile Rusya Federasyonu'na bağlı Başkurtistan Özerk Cumhuriyeti'nin Başkurt Devlet Üniversitesi arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Uşak Üniversitesi ile Başkurt Üniversitesi arasında protokol
Uşak Üniversitesi ile Başkurt Üniversitesi arasında protokol
GİRİŞ 28.05.2015 18:42 GÜNCELLEME 28.05.2015 18:42

Bir Eylül Yerleşkesi Güzel Sanatlar Fakültesi Mustafa Kemal Paşa Amfisi’nde gerçekleşen imza törenine, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Başkurt Devlet Üniversitesi Rektör Vekili Doç. Dr. Aleksandr İvanoviç Şabrin, Şarkiyat Bölümü Müdürü Doç. Dr. Gaynislam İbrahimov, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Rektör Çelik, konuşmasında, son iki yılda yabancı öğrenci sayısında önemli artış yaşadıklarını belirterek, "Üniversite olarak uluslararasılaşmayı, temel ve önemli amaçlarımızdan biri olarak belirledik. Bu konuda, Avrupa, Amerika, Asya, Kafkasya ve ata yurdu üniversiteler ile iş birliği protokolleri imzaladık imzalamaya da devam ediyoruz" dedi.

Başkurt Devlet Üniversitesi Rektör Vekili Şabrin de imzalanan protokolden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iş birliğinin, eğitim ve bilimsel yönden yeni adımlar atılmasına ve coğrafyaları birleştirecek yeni köprüler kurulmasına yardımcı olacağını ifade etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi