Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Keller Mersin'de

"Türkiye’de bulunan Hollandalı firmaların yüzde 4’ü Mersin’de faaliyet göstermektedir. Bu rakamı kısıtlı buluyoruz ve artırılmasını arzu ediyoruz"

Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Keller Mersin'de
Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Keller Mersin'de
GİRİŞ 29.05.2015 13:10 GÜNCELLEME 29.05.2015 13:10

Hollanda'nın Ankara Büyükelçisi Ron Keller, Türkiye’de bulunan Hollandalı firmaların yüzde 4’ünün Mersin’de faaliyet gösterdiğini belirterek, "Bu rakamı kısıtlı buluyoruz ve artırılmasını arzu ediyoruz" dedi.

Hollanda ve Mersin arasındaki ticari ilişkileri geliştirmek amacıyla bir dizi görüşme yapmak üzere kente gelen Keller, Mersin Valisi Özdemir Çakacak’ı ziyaret etti.

Keller, ziyarette yaptığı konuşmada, Mersin’de bulunmaktan mutluluk ve gurur duyduğunu belirtti.

Hollanda'nın, Türkiye’de en fazla yatırım yapan ülkelerden biri olduğuna dikkati çeken Keller, şöyle devam etti:

"Hükümetimiz, iki ülke arasındaki bağların kuvvetlenmesi ve ticaret hacminin yükseltilebileceği inancı içerisinde. Refaha ulaşmak için iş ilişkilerimizi geliştirmek zorundayız. Türkiye’de bulunan Hollandalı firmaların yüzde 4’ü Mersin’de faaliyet göstermektedir. Bu rakamı kısıtlı buluyoruz ve artırılmasını arzu ediyoruz. Ticaret ve deniz nedeniyle oldukça güçlü bağlarımız var. Mersin Limanı’nın sunacağı imkanlar, işadamlarımız tarafından ilgi görecektir. Ziyaretimizin, iş ilişkilerini ve kardeşlik bağlarını güçlendireceğine inanıyor, misafirperverliğinizden ötürü şükranlarımızı sunuyoruz."

Vali Çakacak ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek Türkiye ile Hollanda arasında 400 yıllık geçmişe dayanan güçlü dostluk ilişkilerinin olduğunu söyledi.

Ziyaretin iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesine ivme kazandıracağına inandığını bildiren Çakacak, "Dost ve müttefik ülke olan Türkiye ile Hollanda arasında sosyal, kültürel ve ekonomik ilişkilerin daha da artması bizleri memnun etmektedir. İki ülke yöneticilerinde bu dostluk bağlarının, sosyal ve kültürel ilişkilerin gelişmesi ve 7 milyar doların üzerinde ticaret hacminin 15-20 milyar dolara yükseltilerek ekonomik ilişkilerin daha da arttırılmasına yönelik güçlü bir irade bulunmaktadır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Çakacak ve Keller, birbirine hediyeler takdim etti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti teşkilatı İstanbul’da milyonlarca seçmene nasıl dokunabiliyor?
Yeni gelişmeyi duyurdular! İsrail ve Hamas'tan beklenmedik ateşkes adımı!