Soma'daki maden faciası

Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenci ailesine verilecek konutların yapımının sürdüğü, teslimatının ise 10 ayı bulabileceği bildirildi

Soma'daki maden faciası
Soma'daki maden faciası
GİRİŞ 29.05.2015 13:14 GÜNCELLEME 29.05.2015 13:14

Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden 301 madenci ailesine verilecek konutların yapımının sürdüğü, teslimatının ise 10 ayı bulabileceği bildirildi.

Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, maden faciasında hayatını kaybeden madencilerin ailelerine teslim edilecek konutların yapımının devam ettiğini söyledi.

Konutların, Turgutalp Mahallesindeki mevcut TOKİ konutları bitişiğindeki 40 dönümlük arsada yapıldığını belirten Atçı, proje içerisinde okul, cami gibi sosyal tesisleri de olduğunu, bunların ailelere büyük bir imkan sağlayacağını anlattı.

Konutların 301'inin Doğuş Gurubu, diğer 301'inin ise Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nin finansmanıyla TOKİ tarafından yapıldığına işaret eden Atçı, şunları söyledi:

"Mevcut TOKİ konutları bitişiğindeki 40 dönümlük arazi üzerinde 2 ayrı konut projesi kapsamında çalışmalara başlandı. Şantiye binaları yapıldı. Yol çalışmaları sürüyor. Bölgeye elektrik ve su götürülmesi işlemleri altyapı işlemleri yürütülüyor. Tamamlanması ise firmaların çalışma hızına bağlı. Bu yıl sonuna doğru binalar çıkar diye bekliyoruz, ancak konutlar önümüzdeki bahar aylarını da bulabilir. 8-10 ay gibi bir sürede tamamlanmasını bekliyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'ye en fazla yatırım yapan yabancılar belli oldu
Para sayma skandalı! Canan Kaftancıoğlu ifadeye çağrıldı! Bomba itiraf: CHP adına...