Ceyhan'da ''Arazi Toplulaştırması Bilgilendirme'' toplantısı

Ceyhan ilçesinde ''Arazi Toplulaştırma ve Tarla içi Geliştirme Hizmetleri (TİGH) Projesi'' hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Ceyhan'da ''Arazi Toplulaştırması Bilgilendirme'' toplantısı
Ceyhan'da ''Arazi Toplulaştırması Bilgilendirme'' toplantısı
GİRİŞ 30.05.2015 18:03 GÜNCELLEME 30.05.2015 18:03

Tarım Reformu Genel Müdürü Dr.Gürsel Küsek, Murat Göğebakan Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantıda Ceyhan ve Kozan ilçesi Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Projesi'nin 3 yıl içerisinde uygulanmaya başlayacağını belirtti.

Hayata geçirilecek projeyle tarım arazilerinde parçalılığın azalacağını ifade eden Küsek şunları kaydetti:

''Hayata geçilecek projeyle birlikte tarım arazilerinde parçalılık azalmakta, sosyal problemler çözülmekte, tarıma elverişli, düzenli ve ideal parsel şekilleri oluşturulmakta, her parsel yol ve sulama ağı ile irtibatlandırılmakta, ulaşımdan dolayı meydana gelen kayıplar giderilmekte, yakıt tasarrufu sağlanmakta, işlenebilir arazi miktarı artmakta, zirai mücadele ve gübreleme kolaylaşmakta, kullanılmayan küçük parçalı araziler değerlendirilmekte.''

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, AK Parti Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar ise Türkiye'nin en önemli sorunlarından birinin arazilerin parçalı ve dağınık yapıda olması olduğunu belirterek toplulaştırma çalışmalarının önemine değindi.

Etkinliğe Ceyhan Belediye Başkanı Alemdar Öztürk, Ceyhan Ziraat Odası Başkanı Muhammet Bulut, Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürü Fatih Kuga, şube müdürleri ve çiftçiler katıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail'den hadsiz paylaşım! Erdoğan'ı hedef aldılar! Türkiye'den çok sert tepki
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması