Edirne'de sokakta tiyatro etkinliği

Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği Edirne Buluşması'nda tiyatro oyunları sokakta sahnelendi.

Edirne'de sokakta tiyatro etkinliği
Edirne'de sokakta tiyatro etkinliği
GİRİŞ 30.05.2015 18:47 GÜNCELLEME 30.05.2015 18:47

Etkinlikler kapsamında Saraçlar Caddesi'nde tiyatro oyunlarını sergileyen oyuncular, zaman zaman yoldan geçenleri de çevirerek oyuna dahil etti.

Oyunun bir bölümünde, alışverişten evine dönen organizasyondan habersiz bir genç, senaryo gereği sahneye çekildi. Oyundaki saray muhafızları tarafından sahneye getirilen gencin şaşkınlıkla "Ne oluyor?" diye sorması, etraftakilerin gülümsemesine yol açtı.

Etkinlik, yarın çeşitli atölyelerle devam edecek.

Kıyı Ege ve Ege Tiyatrolar Birliği Koordinatörü ve Sanat Yönetmeni Metin Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, etkinlikler kapsamında sokak oyunları, şiir dinletisi ve çeşitli skeçlerin sanatseverlere sunulacağını anlattı.

Etkinliklerin ardından tiyatroların sorunlarını içeren bir bildirge oluşturacaklarını belirten Güler, şunları söyledi:

"Edirne'nin sanat kenti olduğunu duymuştuk. Buna bir kere daha şahit olduk. Oyunlarımızı sokakta sunuyoruz. Seyircinin olduğu her yer tiyatrodur aslında. Sahne denen bir gerçeği yoktur tiyatronun. Sahnesiz kentlerde de tiyatro yapılabilmesi amacıyla yola çıktık. Sokakta yapmamızın amacı, sokakta insana dokunabilmek. Artık insanlar sokakta yan yana gelmenin sadece eylem yapmak olmadığını kavrıyor. Çünkü sokakta sanat var."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır