Batman ve Bingöl ve Hakkari'de saldırı kınandı

Diyarbakır'da HDP mitinginde 3 kişinin öldüğü bombalı saldırı Batman'de sivil toplum örgütleri, Bingöl'de ise HDP'liler tarafından kınandı.

Batman ve Bingöl ve Hakkari'de saldırı kınandı
Batman ve Bingöl ve Hakkari'de saldırı kınandı
GİRİŞ 06.06.2015 15:49 GÜNCELLEME 06.06.2015 16:28
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Batman'a Demokrasi Platformu üyeleri Petrol-İş Sendikası'nda düzenledikleri basın toplantısıyla saldırıyı kınadı.

Platform adına açıklamayı okuyan Petrol-İş Şube Başkanı Mustafa Tekik, "İnsan yaşamının hiçbir değerinin olmadığı, gündelik geçici sözde kazanımlar uğruna kitlesel ölümlerin bile halklarımıza reva görülen bir süreçten geçiyoruz.

Diyarbakır'da HDP mitingine düzenlenen bombalı saldırıyla bir kez daha halkların birbirini boğazlatılmak istendiği bir zemine çekilmek istendi.

HDP'nin Türkiyelileşme stratejisiyle, kadının, gençliğin, emeğin, yoksulun sorunlarını gören bir yerden geliştirdiği halklarımızın sahiplendiği politikalar, bu ülkeye barışın, kardeşliğin, eşitliğin gelmesini istemeyen güçleri oldukça tedirgin etmiştir.

Diyarbakır'da HDP mitingine halkımıza yapılan katliamı şiddetle kınıyor, AKP hükümetinden bu failleri derhal açığa çıkartılmasını talep ediyoruz.

Ülkeyi oy uğruna germekten medet umanları aklıselime çağırıyor, Cumhurbaşkanın mümkünse konuşmamasını temenni ediyoruz" dedi.

Bingöl'de HDP'liler, Diyarbakır ve Erzurum'da partilerine yönelik saldırıları, Karlıova İlçesi'nde seçim minibüsü şoförü Hamdullah Öğe'nin öldürülmesini protesto etti.

HDP 1'inci sıra milletvekili adayı Hişyar Özsoy, barış sürecine yakışır şekilde huzurlu bir seçim süreci olması için çalıştıklarını belirterek, "Partimize, parti çalışanlarımıza yönelik saldırılar uzun bir zamandır devam ediyor.

Sonunda söyleyeceğimi başta söyleyeyim. Biz bugün burada herhangi bir grubu provokatör olarak değil, provokasyonların önünü almak için toplandık. Biz bugün Bingöl'de ülke genelinde olup biteni saldırıları provokasyonları önlemek amacıyla bir sükunet çağrısı yapmak için toplandık.

Bu saldırılar Kürt halkının Türkiye'de yaşayan diğer halkların barış ve demokrasisine iradesine karşı bulunmaktadır bu saldırılar HDP'yi barajın altında tutma girişimleridir. Bizleri sokağa dökerek, bizleri ateş çemberi içerisine çekerek, seçimleri boşa çıkarmaya çalışıyorlar.

Bütün halkımız son derece duyarlı olsun sakinliğini korusun paniğe gerek yok, moralsizliğe gerek yok Allah'tan başka da kimseden korkumuz yok.Eğer bugün insanlarımız sokaklara dökülmemişse öfkesini dile getirmemişse korktuklarından değil, şehitlerimize olan saygılarından, barış sürecine, çözüm sürecine olan saygılarındandır.

Son saldırılar kendini göstermiştir kim barıştan yana, kim savaştan yana Kürt halkı sonuna kadar, barışın tarafındadır, barışın tarafında olacaktır, Türkiye'de yaşayan bütün halkların çıkarı barıştan yanadır" dedi.

Hakkari'de Diyarbakır'daki saldırı kınandı

HAKKARİ'de, HDP öncülüğünde yapılan ve kentteki sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği basın açıklamasında, Diyarbır'da HDP mitingine yapılan bombalı saldırı kınandı.


Hakkari'de belediye binası önünde bir araraya gelen HDP Hakkari Milletvekili adayı Selma Irmak, Hakkari Belediye Başkan Vekili Nurullah Çiftçi, HDP, DBP yöneticileri, STK'lar ve yüzlerce vatandaş, Diyarbakır'da HDP'nin mitinginde yaşanan bombalı saldırıyı kınadı. Kent merkezinden geçen araç sürücülerinin de korna çalarak destek verdiği açıklama da vatandaşlar sık sık "Amed halkı yalnız değildir", "Kürdistan AKP’ye mezar olacak" sloganları attı. Burada konuşan HDP Hakkari İl Eşbaşkanı Rami Temel, partilerine yönük yüzlerce saldırıda hiçbir zanlının yakalanmadığını dile getirerek, dün yaşanan saldırı ile Kürt halkı ve demokrasi güçlerinin iradesi olan HDP’nin baraj altında bırakılmasının amaçlandığını söyledi.

Provokatif eylemler ve saldırılar ile kaos ortamı yaratılarak, insanların güvenli bir ortamda sandığa girmesini engellemeye yönelik girişimler olduğunu vurgulayan Temel, "Saldırıların arkasında yer alan güçler iyi bilsin ki, bedeli ne olursa olsun halkımızın ve demokrasi güçlerinin iradesi olan HDP’ye yönelik faşizane saldırıların hesabının başta AKP olmak üzere tüm faşist güçleri sandığa gömerek soracağız" dedi.

Daha sonra konuşan HDP Adayı Irmak ise, yaşanan son saldırı ile ülkede yaşayan halkların barışı kazanmaya çok yakın olduğunu ve birilerinin yaşadığı paniğin bundan kaynaklandığını dile getirdi. Irmak,"Yaşadığımız son olayda göstermiştir ki , bu ülkede barış artık kazanmaya çok yakındır. Birilerinin öfkesi, birilerinin korkusu ve paniği bu nedenledir. Yaratılan kaos, terör ortamı paniğin, kaybetmenin ifadesidir. Birilerinin ayağının altındaki zemin, saltanat, kürsü yıkılmaktadır. Halkımız yeni bir iktidar kuruyor. Halkların koalisyonu başarmıştır. Bu başarının verdiği korku bu insanlara kirli ellere ve kirli karanlık güçlere bu eylemi yaptırmıştır. Biz buradan tekrar uyarımızı yapıyoruz. Biz savaşa gitmiyoruz. Biz bir demokratik seçime gidiyoruz. Halkın iradesi bu sandıkta ortaya çıkacaktır. Halk kimi seçerse o bu ülkeyi yönetecektir. Bunun dışındaki herşey gayri meşrudur, hukuk dışıdır. Hukuk dışılığa son vermeye çağırıyoruz.Bütün dünya gördü ki, Amed halkı, Kürt halkı örgütlü bilinçli barış sevdalısı demokrasi ve halkların kardeşliği yanlısı bir halktır. Orada bombalar patlarken bile, paniğe kapılmadı galeyane gelmedi, yaralılarını paniğe kapılmaksızın hastaneye taşıdı ve yaratılmak istenen kaos ortamına izin vermedi. Bütün bölge illerinin bugün kan gölüne, kaosa, şiddet ortamına bulanmasını bekliyordu birileri. O bombalar bunun için patlatıldı. Ama halkımızın bilinç düzeyi, örgütlülük düzeyi, barışa olan inancı bunu boşa çıkardı" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 27
  • adem 8 yıl önce Şikayet Et
    darısı diğer teröristlerin başına
    Cevapla
  • mehmet 8 yıl önce Şikayet Et
    bende avrupadan yaziyorum hicde gulmuyorum
    Cevapla
  • muşlu 8 yıl önce Şikayet Et
    göreceksiniz eski düşmanlarından birilerinin intikam olayıdır şimdi suçlamalar devlete maksat failleri ortada gezsin oda pkk lilerden başkası değildir
    Cevapla
  • Stt Şehit Yasin Börü'nün kardeşi... 8 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi münker ve nekir soracak ne halde iken can verdin, "Sayın melekler ben Hani bebek, çocuk, yaşlı demeden ev, köy, han hamam ne varsa basıp katleden daha gencecik evlatlarımızı katleden katil ve cani topluluğu hain pkk nın allanıp pullanıp piyasa sürülen dinsiz kitapsız zerdüştlerin uşaklığını yaparkennn....." işte bu ey insanlar nasıl yaşarsan öyle ölürsün, nasıl ölür isen o hal üzere diriltilirsin, yazık ...
    Cevapla
  • yasin börü 8 yıl önce Şikayet Et
    ben yasin börü kurban bayramında et dağıtırken feci şekilde öldürüp beni apartmandan aşağı attılar...hadiyin bakalım burdan buyrun...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar duyurdu! Bayraktar TB3'te heyecanlandıran gelişme! TCG Anadolu...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır