ABD IŞİD olmayan bölgeyi neden bombalıyor?

IŞİD bahanesiyle Arapların yaşadığı Tel-Abyad şehrini vuran ABD 75 sivili katletti. Boşalan şehre ise PKK'nın kolu PYD yerleşiyor!

ABD IŞİD olmayan bölgeyi neden bombalıyor?
ABD IŞİD olmayan bölgeyi neden bombalıyor?
GİRİŞ 10.06.2015 12:34 GÜNCELLEME 10.06.2015 16:42
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait savaş uçakları Tel Abyad'ı bombaladı. IŞİD bahanesiyle bombalanan şehirde 20'si çocuk 75 sivil hayatını kaybetti. IŞİD'e ait bir unsurun bulunmadığı köyler bombalanırken, koalisyonun hamlesi YPG'ye alan açtı. 10 bin kadar sivilin Türkiye'ye göç etmesiyle bölgenin demografik yapısı da değişiyor.

PYD'NİN HEDEFİ TEL-ABYAD!

Geçtiğimiz Şubat ayında da Kobani'den sonra hedefinin Tel Abyad olduğunu söyleyen PYD-Peşmerge güçleri böylece ABD sayesinde hedeflerine ulaşıyor. ABD aynı taktiği daha öncede uygulamış Musul’a bağlı Şengal (Sincar) bölgesinde bombalamalar yapıp, Saddam Hüseyin döneminden kalan karakollara PKK'nın yerleşmesini sağlamıştı. Öte yandan Tel-Abdyad'da PYD çatışmaların şiddetlendiği 2013 yılında da Özgür Suriye Ordusu tarafından geri püskürtülmüştü.

10 BİN KİŞİ GÖÇ ETTİ

ABD önderliğindeki koalisyon uçaklarının saldırısı sonucu 75 Suriyeli sivil hayatını kaybetti. Ölenlerden 20'sinin ise çocuk olduğu öğrenildi. Koalisyon güçlerinin Tel-Abyad bombardımanıyla birlikte yaklaşık 10 bin kişi Türkiye tarafına göç etti. 10 bin Suriyeli'den 7 bini Türkiye sınırından içeri girdi. ABD'nin bomba zoruyla boşalttığı köylere ise PKK'nin Suriye'deki kolu olan PYD'nin silahlı kanadı YPG güçleri yerleşiyor. Bölgedeki kaynaklar, IŞİD'in olmadığı bölgeleri IŞİD bahanesiyle bombalayan koalisyon uçaklarının, havadan YPG'ye alan açmaya çalıştığını ve bu yöntemle bölgenin demograifik yapısını değiştirmeye çalıştığını vurguladı.

EVLERİNİ TEK EDİN TALİMATI

Boşaltılan köylerin Arapların yaşadığı yerleşim birimleri olması ise dikkat çekiyor. Öte yandan bazı köylere de "Evlerinizi terk edin" talimatı gönderen YPG'nin şehri ele geçirmesiyle 80 bine yakın Suriyelinin daha Türkiye tarafına göç edebileceği ifade ediyor.

YORUMLAR 46
  • mhp li degil ülkücüyüm.. 8 yıl önce Şikayet Et
    çözüm sürecini amerika başlattı.neden başlatı ne zaman başlattı.ne zaman çözüm süreci bitecek söyleyeyim.işid ortaya çıktıgında başladı çözüm süreci.işid le savaşırken birde burda türkiye ile savaşacaktı güçleri bölünecekti.işid in işi bittikden sonra süriye ve ırak sınırlarımızda yerleştikden sonra
    Cevapla
  • Drop 8 yıl önce Şikayet Et
    Dun kobani olaylari olurken memlekti atese verdiler kobaniye herkesten destek geldi arabi turkmeni hepsi destek oldu ama ypg baskidan kurtulunca dun destek olanlara saldiryor dun insanlar olduryor diye bagiran halk bufun nerdesiniz ypg li olunce insan digerleri insan degilmi
    Cevapla
  • msc2015 8 yıl önce Şikayet Et
    Haydi hayırlısı
    Cevapla
  • msc2015 8 yıl önce Şikayet Et
    Çocukların ölmesi ne kadar kötü olsa da kardeşimiz YPG nin o bölgeyi alması güzel bir haber
    Cevapla
  • Anti-emper 8 yıl önce Şikayet Et
    Çok büyük oyunlar oynanıyor..Bu haber çok ama çok önemli.Bir taraftan Türkiye de hükümeti devirdiler,petrol boru hatlarının kontrolü Türkiyeden alınıyor.Suriye de pkk ypg güçlerine alan açılıyor.Pkk lı olmayan kürtler ve araplar topraklarından sürülüyor.Kuzey ırak kuzey suriye hattıyla kurulması planlanan kürt devletinin Akdenize çıkışı sağlanmak isteniyor.İsrailin güvenliği kürt tampon devletiyle güçlendirilmek isteniyor..Her şeyi göze alıp Türkiye suriyeye girebilir.Allah milletimizin yar ve yardımcısı olsun..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması