İslamköy’de Süleyman Demirel’e son görev

Demirel’in doğup büyüdüğü baba ocağı Isparta’nın Atabey İlçesi’ne bağlı İslamköy’de cenaze töreni düzenlendi.

İslamköy’de Süleyman Demirel’e son görev
İslamköy’de Süleyman Demirel’e son görev
GİRİŞ 20.06.2015 13:43 GÜNCELLEME 20.06.2015 14:55
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in doğup büyüdüğü baba ocağı Isparta’nın Atabey İlçesi’ne bağlı İslamköy’deki cenaze törenine katılmak için Türkiye’nin dört yanından binlerce kişi geldi. Sabah saatlerinde çeşitli kuruluş ve kişilerin gönderdikleri çelenkler de musalla taşının hemen arkasında yer aldı.

Son yolculuğuna uğurlanmak üzere dün akşam saatlerinde memleketine naaşı getirilen merhum Cumhurbaşkanı Demirel’in öğle namazını müteakip gerçekleşecek cenaze töreni için Türkiye’nin dört bir yanından çok sayıda insan İslamköy’e gelmeye başladı.

Tören için yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı İslamköy’de Demirel’in naaşının bekletildiği Şehriban Hatun Camii avlusunda yer alan morgun önünde jandarma nöbet tuttu. Törenin yapılacağı Demirel Külliyesi’ne açılan tüm yollar kapatılırken, otomobilleriyle veya kiraladıkları otobüslerle, minibüslerle İslamköy’e gelenler yürüyerek tören alanına ulaşabildi.

SİYASİLERDEN ÇELENKLER

Törene sabah saatlerinde aralarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genç Parti imzasıyla Cem Uzan, Bedrettin Dalan, sanatçı İbrahim Tatlıses, şirketler, sivil toplum kuruluşlarının çelenkleri de ulaştı. TBMM, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin çelenkleri ise Demirel’in naaşının konulacağı musalla taşının hemen arkasında yer aldı.

DEMİREL İÇİN TOPRAK GETİRDİLER

İzmir’den Harran’a kadar sabah saatleri itibariyle binlerce kişi İslamköy’e ulaşırken, Demirel için Bilecik’ten toprak getirenler de olduğu görüldü.

TOPRAĞA VERİLDİ

Demirel'in cenazesi Çataptepe'deki anıt mezara getirildi. Demirel'in cenazesi toprağa verildi. Demirel'in defnedileceği alana gül yaprakları döküldü. Mezara dökülmek üzere çeşitli illerden toprak, bazı barajlardan da su getirildi.

YORUMLAR 18
  • Erhan 8 yıl önce Şikayet Et
    Bu dunya bir Süleyman'a daha kalmadı hesabı çetin olacak güller ve göller diyarının coban sülüsü üstad necip Fazıl'ın şiiri geldi aklıma demirel icin yazdığı coban sülü
    Cevapla
  • asu 8 yıl önce Şikayet Et
    pensilvanyadaki zat aynı demirel gibi biri.
    Cevapla
  • köylü 8 yıl önce Şikayet Et
    asu...sen önce bir ağzını çalkala.sonra adını ağzına al.gaz lambasını bilmezsin.katır sırtında içme,suyu taşımadın.bir de benzettiğin şahıs?ayıp...insanlığınız kaybolmuş olabilir.ama ramazan ayındayız.unutma seninde anan baban,sevdiklerin,sende ölümü tadacaksın.
    Cevapla
  • hayalet06 8 yıl önce Şikayet Et
    nihayet gömüldü. iyice bakın.geri gelmesin şapka.
    Cevapla
  • smh 8 yıl önce Şikayet Et
    eski hocalar kıldırmış namazını yazık.....
    Cevapla
  • Şükrü 8 yıl önce Şikayet Et
    Kimi derseniz O'nu görevlendirirlerdi?Gecikmeli bir istek...
    Cevapla
  • selim 8 yıl önce Şikayet Et
    kılıçdaroğlu mu kıldıracaktı
    Cevapla
  • hasan 8 yıl önce Şikayet Et
    yanlışlar var ne varki kimler hizmet eder eserini sunar bizede bildiğim öğretilen teşekkür ve Allah razı olsun demeyi herkese bildirmeli çünkü yeni gençlik öğrenmeli saygıyı işini ülkesine yapanı bilmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi