İHH, binlerce Suriyeli yetime el uzattı

İHH Yetim Birimi Başkanı Yılmaz: - "Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle 600 bin çocuğun yetim kaldığı belirtiliyor. İHH olarak farklı dönemlerde 250 bin Suriyeli yetime destek veriyoruz"

İHH, binlerce Suriyeli yetime el uzattı
İHH, binlerce Suriyeli yetime el uzattı
GİRİŞ 02.07.2015 12:15 GÜNCELLEME 02.07.2015 12:15

MUSTAFA ÇAVUŞ - İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Yetim Birimi Başkanı Murat Yılmaz, Suriye'deki iç savaş nedeniyle yaklaşık 600 bin çocuğun yetim kaldığını belirterek, "İHH olarak farklı dönemlerde 250 bin Suriyeli yetime destek veriyoruz" dedi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Anadolu insanının yardımlarını 5 kıtada 136 ülkeye ulaştıran vakıflarının, savaş, doğal afet, kıtlık ve yokluğun yaşandığı bölgelerde dayanışma ve kardeşlik duygusunun gelişmesini hedeflediğini söyledi.

Yardım faaliyetlerinin yanı sıra birçok sosyal ve kültürel projeyi de hayata geçiren İHH İnsani Yardım Vakfının, en önemli çalışmaları arasında Yetim Projesi"nin yer aldığını ifade eden Yılmaz, "Yetim Sponsorluk Destek Sistemi'ni yürüten İHH, bu çocukların bakımını üstlenerek kendi ülkelerinde, anne veya akrabaları yanında ya da yetimhanelerde en iyi şekilde yetişmelerini sağlıyor. Hayırseverlerin desteği ile Haiti'den Etiyopya'ya, Uganda'dan Bosna Hersek'e, Afganistan'dan Kazakistan'a, Filistin'den Suriye'ye kadar çeşitli nedenlerle babasını kaybetmiş çocuklara sahip çıkıyor" diye konuştu.

İHH'nın dönemsel olarak yürüttüğü Yetim Destekleme Projesi'nde 100'ün üzerindeki ülkede 500 bin yetime destek verdiğini anlatan Yılmaz, Suriye'de yaşanan iç savaşa dikkati çekti.

Savaşın en büyük mağdurlarının çocuklar olduğuna işaret eden Yılmaz, İHH İnsani Yardım Vakfı olarak Suriye'de yetim kalan çocukların yanında olduklarını ifade ederek, "Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle 600 bin çocuğun yetim kaldığı belirtiliyor. İHH olarak 250 bin Suriyeli'ye farklı dönemlerde yetimlere destek veriyoruz" dedi.

İHH 12 yılda 27 yetimhane açtı

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın ilk olarak 2007 yılında Filistinli yetim çocukları desteklemeye başladığını anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Geçen 8 yılda İHH olarak 54 ülkede yetimlerimize her ay düzenli olarak sahip çıkıyor ayrıca Türkiye'de de 68 ilde sürekli olarak yetimlerimizi destekliyoruz. Vakıf olarak her ay düzenli şekilde Türkiye'de 9 bin 500, dünyada 68 bin yetime sahip çıkıyoruz. Her ay bağışların yaptığı 90 lira yardımı yetimlere veriyoruz. Afrika ve Asya ülkeleri başta olmak üzere alım gücünün düşük olduğu yerlerde bu rakam büyük bir orandır. Fiziksel olarak sağlık sorunları olan çocukları ülkelerinde tedavi ettirmeye o imkan yoksa Türkiye'ye getirip tedavi ettiriyoruz. Ayrıca manevi olarak da desteklerimizi sürdürüyoruz."

Yılmaz, 2003'te yetimhane inşa projelerini hayata geçirdiklerini, ilk olarak Pakistanlı yetim çocuklar için yetimhane yaptıklarını söyledi.

İHH İnsani Yardım Vakfının 12 yılda 27 yetimhane açtığının altını çizen Yılmaz, "Bu yetimhanelerdeki 2 bini aşkın çocuğu kalıyor. Onlara maddi ve manevi her türlü sahip çıkıyoruz ayrıca 10 tane daha yetimhane inşaatımız sürüyor. İnşallah bu yetimhaneler bu yıl sonuna kadar tamamlanacak" ifadelerini kullandı.

Yılmaz, "Ramazanı Şerif'in 15. günü olan Dünya Yetimler Günü'nde dünyanın çeşitli yerlerinden gelen yetimler hayırseverlerle aynı iftar sofrasında bir araya gelecek ayrıca tüm Müslüman coğrafyasındaki Kabe'de Mescid-i Nebevi, Kudüs'te Mescid-i Aksa'da yetimler için hutbeler okunacak" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
ABD'de yeni bir George Floyd vakası! Tyson nefessiz kalarak ölmüş
Borsa İstanbul'dan tarihi zirve! Rekor üstüne rekor kırıldı