Elazığ Belediyesi'nden yetim çocuklara iftar

Elazığ Belediyesi tarafından kentteki yetim çocuklara yönelik "Kardeşlik İftarı" programı düzenledi.

Elazığ Belediyesi'nden yetim çocuklara iftar
Elazığ Belediyesi'nden yetim çocuklara iftar
GİRİŞ 03.07.2015 00:30 GÜNCELLEME 03.07.2015 00:30

Bir restoranda gerçekleşen programda konuşan Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, İslam'ın yetimlerin hakkının ve hukukunun korunmasına büyük önem verdiğini belirtti.

Bu nedenle yetimlerin himaye edilmesinin büyük önem taşıdığını söyleyen Zorluoğlu, Kuran-ı Kerim'de ve İslam Peygamberi Hazreti Muhammed'in bir çok hadisi şerifinde yetimlere verilen önemin ortaya konulduğunu aktardı.

Hazreti Muhammed'in yetimleri himaye edenlerin cennette kendisi ile yan yana olacağını müjdelediğini anlatan Zorluoğlu, "Bundan daha büyük bir atıf olamaz, dolayısıyla bizlerde her daim yetimlerimize, fakirlerimize, zorluk ve darlık içerisinde bulunanlara yakın olmaya gayret gösteriyoruz. Sizlerin dertlerine ve sıkıntılarına koşmaya gayret gösteriyoruz. İnşallah bundan sonrada bu gayreti artırarak devam ettireceğiz" dedi.

Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz ise İslam inancına göre bir yetimin başını okşamanın, onunla birlikte olmanın, onun yüzünün tebessüm etmesine vesile olmanın kainattaki her şeyden daha değerli olduğunu belirtti.

İslam coğrafyasında son dönemde kan ve gözyaşı görüldüğüne dikkati çeken Yanılmaz, bu nedenle yetim kalan çocukların sayısının arttığını ifade etti.

Yanılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Öldürülen ve şehit edilen babalar, dedeler, anneler ve nineler, evsiz bırakılan insanlar ve Türkiye yerleşmiş olan ve sayıları 2,5 milyonu bulan göçmenler. Irak'ta, Suriye'de, Mısır'da, Filistin'de, Myanmar'da ve de özellikle son günlerde Doğu Türkistan'da Müslümanlara büyük bir zulüm var.

Doğu Türkistan'daki Müslümanların oruç tutmasına, namaz kılmalarını müsaade edilmiyor ve her gün baskı ve işkenceyle Çin zulmünü artırıyor. Buradan bu vesileyle bütün dünyadaki zulmün bitmesini yüce Allah'tan temenni ediyorum."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsmail Saymaz: Bir binayı almayı beceremeyenlere iktidarı teslim ederler mi?
Avrupa kulüpler sıralaması güncellendi! İlk 20'de 2 Türk takımı