"Kars-Üniversite Buluşması"

AK Parti Kars Milletvekili Mehmet Uçum, Kafkas Üniversitesi'nde (KAÜ) "Kars-Üniversite Buluşması" çalışma gruplarının oluşturulduğunu söyledi.

"Kars-Üniversite Buluşması"
"Kars-Üniversite Buluşması"
GİRİŞ 04.07.2015 09:50 GÜNCELLEME 04.07.2015 09:50

Uçum, yaptığı açıklamada, çalışma gruplarının ilk toplantısına Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA), AK Parti İl Teşkilatı, çalışma konularıyla ilgili fakülte ve bölümlerinden öğretim üyelerinin katıldığını belirtti.

Serhat Şehri Kars ve Kafkas Üniversitesi'nin sorunlarının tespiti, projelerinin değerlendirilmesi için oluşturulan çalışma grubunun serbest bölgeden lojistik merkeze, eğitim ve sağlık alanından ulaşım ve istihdam genişletmeye ilişkin tüm alanlara kadar birçok konu üzerinde önemli çalışmalar yapacağına dikkati çeken Uçum, şöyle konuştu:

"Üniversite öğretim üyeleri, SERKA, MÜSİAD, AK Parti Kars İl Teşkilatının da bulunduğu çalışma grubu ilk adımını da serbest bölge için attı. Serbest bölgeye ilişkin durum değerlendirmesi yapan çalışma grubu, serbest bölge ile ilgili alt yapı çalışmalarının hızlandırılması ve ardından da hızlı bir şekilde projenin hayata geçirilmesi gerektiği tespit etti. Serbest bölgenin Kars'ta kurulması için Bakanlar Kurulu'na gönderilmek üzere taslak karar çalışmalarına da başlandı."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Alman polisinden Filistin destekçilerine insanlık dışı müdahale!
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı