Samandağ'da atıksu arıtma tesisi yapımı

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (HATSU) Samandağ ilçesinde yaptırdığı atıksu arıtma tesisinin yakında hizmete açılacağı bildirildi.

Samandağ'da atıksu arıtma tesisi yapımı
Samandağ'da atıksu arıtma tesisi yapımı
GİRİŞ 05.07.2015 12:17 GÜNCELLEME 05.07.2015 12:17

HATSU'dan yapılan açıklamada, Samandağ’ın atık sularının kanalizasyon şebekesinden çekildiği ve direkt Asi Nehri’ne, oradan da Akdeniz’e arıtılmadan döküldüğü hatırlatıldı.

Samandağ'da yapımı süren atıksu arıtma tesisinin bitirilmesiyle sorunun giderileceği aktarılan açıklamada, "10 milyon 334 bin lira maliyeti olan tesis, arıttığı atık sularda bulunabilecek olası bakterilerin çevreye yayılıp, hastalığa sebebiyet vermesinin de önüne geçilecek" denildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir ile başlattıkları ve 15 aydır büyükşehirin çabasıyla devam eden çalışmaların son aşamaya geldiğini, tesisin yakın zamanda faaliyete geçeceğini belirtti.

Savaş, tesis sayesinde Asi Nehri ve Akdeniz’in kirlilikten kurtulacağını, çevreye yayılan kötü kokuların önüne geçileceğini vurguladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'la Hollanda Başbakanı ortak basın toplantısı düzenledi
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı